Про це йдеться у повідомлення НБУ.

«Сьогодні резерви на 20% перевищують рівень початку поточного року. Зокрема, за підсумками вересня резерви зросли на $602 млн або 3,3%», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, збільшенню обсягів резервів протягом минулого місяця сприяли надходження на користь Уряду від розміщення єврооблігацій у сумі $1,318 млн.

Водночас з міжнародних резервів було спрямовано $165,6 млн на валютні інтервенції, які Нацбанк здійснював для згладжування надмірних коливань на міжбанківському валютному ринку під дією тимчасових факторів. У тому числі $69 млн було спрямовано на продаж валюти через інтервенції у формі запиту найкращого курсу.

Також $521,4 млн було спрямовано з резервів на платежі Уряду з обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті. З них $505,4 млн – з метою обслуговування і погашення суверенних єврооблігацій.

Станом на 1 жовтня обсяг міжнародних резервів покриває 3,7 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій Уряду і Національного банку.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber