Цього року тема заходу стосувалася агробізнесу майбутнього. Сьогодні сільське господарство завдяки тісній взаємодії з багатьма іншими сферами економічної діяльності стає надзвичайно технологічним, що, в свою чергу, створює великий виклик для менеджерів агробізнесу.

На конференції LFM 4.0 кращі світові фахівці-практики говорили про інновації в управлінні і технологіях. Шість сесій включали теми глобальних змін у майбутньому, змін поведінки та споживчих настроїв продукції АПК за останні роки, трансформацій у кадровій політиці, фінансових та юридичних аспектах управління агрокомпанією через 10 років.

Під час другого дня конференції учасники обговорювали новітні технології, які вже прийшли в Україну і активно застосовуються у передових компаніях. На полях «Агрофорт» групи компаній «Миронівський хлібопродукт» у Київській області були продемонстровані найефективніші агрегати та технологічні рішення. Відбувся показ: сівалок, дисколапових агрегатів, глибокорозпушувачів, навантажувачів, плугів та важких дискових борон, а також пройшов тест-драйв тракторів. Під час пленарної частини провідні фахівці з точного землеробства та R&D департаментів українських і міжнародних компаній розповіли про цифрові технології та Big Data в агропромисловому секторі.

В заході взяли участь близько 450 гостей, серед яких — представники провідних аграрних компаній та агрохолдингів, ресурсних компаній, державних установ та ЗМІ.