Про це в ході прес-конференції повідомив президент асоціації Іван Томич, передають Українські Новини.

Також, за його словами, очікується підвищення цін на молоко і м'ясо на 10-20% до 20 грудня.

Серед причин подорожчання м'ясної продукції Томич називає випадки захворювання на африканську чуму свиней, податкову і цінову політику.

Крім того, він прогнозує підвищення цін на овочі борщового набору — на картоплю, цибулю, моркву, буряк і капусту в 1,6-1,8 рази, або на 160-180% в жовтні в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зокрема подорожчання картоплі та капусти оцінюється в 240%.

На думку Томича, на підвищення цін вплинуло зменшення виробництва відповідних культур.

Так, за даними Асоціація фермерів і приватних землевласників, виробництво картоплі впало на 30%, цибулі — на 35%, буряків — на 25%, капусти — на 40-45%.