Про це повідомляє Bloomberg.

Таким чином, вартість одного карата каменю становила $47 тис. Покупцем стала компанія Graff Diamonds.

Відзначимо, що дорогоцінний камінь перевищив вагою інший екземпляр, що належить компанії, Constellation вагою 813 карат, який був проданий за $63 млн, або $77,5 тис. за карат.

Як зазначає Bloomberg, продаж Lesedi La Rona це хороший приклад того, що розмір діаманта не найважливіший показник при формуванні його ціни. Такий діамант складніше висікати, а його колір не такий гарний, як у меншого за розмірами каменю Constellation.

Діамант Lesedi La Rona не вдавалося продати протягом року. BMO Capital Markets раніше оцінювала можливу суму угоди по його продажу в $75 млн.

«Якщо взяти до уваги потенційні наслідки, ризик, який покупець бере на себе, стане зрозуміло, чому він не був найпростішим товаром для продажу», — сказав гендиректор Lucara Diamond Corp. в коментарі виданню.

Діамант розміром майже з тенісний м'яч є другим за вагою в світі. Найбільший діамант Куллінан-I був видобутий в Південній Африці в 1905 році, його вага склала 3,160 карат. Діамант був розрізаний на «Велику зірку Африки» і «Малу зірку Африки» для королівської колекції коштовностей Великобританії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Lucara Diamond може розпиляти найбільший в світі алмаз Lesedi la Rona на частини для того, щоб продати.