Про це йдеться в роз'ясненні, опублікованому на сайті міністерства.

У міністерстві визнали помилку, спростували свою попередню заяву і видалили її з офіційного сайту відомства.

«Прес-служба Міністерства інфраструктури просить вибачення за некоректну подачу інформації про дату введення обов'язкового технічного огляду транспортних засобів», — йдеться в повідомленні.

У той же час в Мінінфраструктури повідомили, що ідея про заборону виїзду за кордон автомобілів без техогляду залишається в силі, а також пообіцяли подати відповідний законопроект до парламенту.

«Документ про технічний огляд під час перетину державного кордону України стане обов'язковим після прийняття Верховною радою і вступу в силу закону. Міністерство інфраструктури спільно з народними депутатами вже найближчим часом направить законопроект на розгляд і сподівається на його прийняття до 2018 року», — говориться в повідомленні.

В обгрунтуванні до даного законопроекту (як і в першому, видаленому повідомленні прес-служби міністерства) стверджується, що ці норми повинні бути введені «на виконання Угоди про асоціацію», хоча, як зазначено вище, насправді Угода не містить такої вимоги.

У законопроекті, положення якого міністерство надіслало на прохання ЕП, йдеться про намір ввести такі обмеження для всіх автомобілів української реєстрації, що виїжджають за кордон, а не тільки для подорожуючих в ЄС.