Завдяки новому процесору автомобілі Tesla зможуть абсолютно самостійно без будь-якої допомоги водія переміщатися по дорогах загального користування в будь-яких умовах. Принаймні так раніше говорив Ілон Маск, передає ITC.

Телеканал CNBC з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією, повідомляє, що компанія Ілона Маска вже працює над створенням цього процесора. Більш того, співробітники компанії нібито вже отримали зразки першого покоління процесора для проведення відповідних тестів.

Також повідомляється, що в розробці чіпа співробітникам Tesla допомагають інженери AMD. З урахуванням того факту, що віце-президентом підрозділу Tesla, що займається апаратним забезпеченням для системи Autopilot, є колишній архітектор процесорів Apple і AMD Джим Келлер, в цю можливість повірити дуже легко.

Читайте також: Маск назвав дату презентації безпілотної вантажівки Tesla

Представники обох компаній відмовилися робити коментарі з цього приводу. Але CNBC спочатку повідомив, що Санджай Джа, головний виконавчий директор компанії GlobalFoundries, свого часу утвореної з виробничого підрозділу AMD, в ході прес-конференції прямо заявив про спільну (з Tesla) розробці процесора.

Правда, пізніше CNBC вніс зміни в первинну версію публікації, уточнивши, що насправді Санджай Джа згадав ім'я Tesla як приклад компанії, що співпрацює з контрактними виробниками чіпів, а не в якості клієнта GlobalFoundries.

Але нові дані про розробку власного чіпа добре узгоджуються з з'явилася раніше інформацію про те, що Tesla розробляє апаратну платформу нового покоління з більшою обчислювальною потужністю як раз для досягнення мети повної автоматизації своїх автомобілів.