Про це наголосила заступник голови Національного банку Катерина Рожкова під час виступу на Українському фінансовому форумі в Одесі.

Зокрема, Рожкова наголосила, що для успішної роботи банківської системи необхідне успішне просування реформ в інших секторах.

«Але для її подальшої успішної роботи необхідне успішне просування реформ в інших секторах, які підтримають реформи, що вже відбулися», — наголосила вона.

Мова йде про проведення пенсійної та судової реформ, а також ухвалення Верховною Радою низки законопроектів, спрямованих на розвиток фінансового сектору.

За словами замголови НБУ, для подальшого просування пріоритетних напрямів реформи фінансового сектору Верховна Рада має схвалити 19 пріоритетних законопроектів, у тому числі 7 — щодо банківського сектору, 6 – щодо небанківського сектору, 3 – щодо ринків капіталу, 2 – щодо інституціонального будівництва, 1 – щодо захисту прав споживачів).

Рожкова зазначила, що попри супротив, який демонструє стара система, реформи просуваються широким фронтом.

«І хоча часто Україну критикують за відсутність зрушень у площині боротьби з корупцією, насправді антикорупційна реформа — це всі поточні реформи: судова, банківська, медична, газова… Всі вони спрямовані на усунення предмету корупції та зниження корупції в цілому в країні», — зауважила вона.

Разом з тим вона нагадала про необхідність пам’ятати, що прийняття законів — лише початок. Імплементація та дотримання — набагато важливіші.

Нагадаємо, раніше «Мінфін» повідомляв, що міністр фінансів України Олександр Данилюк назвав пріоритетні напрямки реформ для України.