«Ми — перша банківська група в Центральній та Східній Європі (ЦСЄ), яка запустила програму фінтех-акселератора такого масштабу, і ми більш ніж задоволені таким інтересом до неї. Інновації створюють бізнес, і через Elevator Lab ми хочемо досягти того, щоб інноваційні фінтехи пропонували справжню добавлену вартість нашим 16,5 млн клієнтів на 14 наших ринках у ЦСЄ», — сказав голова правління РБІ Йоганн Штробль.

Відібрані 6 стартапів працюють у таких сферах: платежі та транзакції (MishiPay, Великобританія), банківські послуги для МСБ (Asteria, Швеція), регтек (kompany, Австрія), відділення майбутнього (Moxtra, США та SONECT, Швейцарія), а також аналітика Big Data (Gauss Algorithmics, Чеська Республіка).

«Було нелегко відібрати цих 6 учасників з-поміж інших, адже ми отримали так багато чудових цікавих заявок! Протягом наступних чотирьох місяців РБІ інвестуватиме свій досвід, свої мережу й інфраструктуру в пілотний проект роботи зі стартапами. Наша ціль полягає у тому, щоб вивчити варіанти застосування конкретних бізнес-ідей для Групи РБІ», — пояснює Міхаель Хеллерер, повноважний представник РБІ, який, серед іншого, відповідає за стратегію діджиталізації Групи РБІ.