«У нас на сьогодні регулятором в цій сфері є Національний банк. Національним банком відповідно було закладено відповідний курс – 29,3 (грн за 1$ – ред.) в середньому по року, 30 (грн за 1$ – ред.) – на кінець року. Ці показники ми використовуємо, оскільки національним регулятором є НБУ. Але це не означає, що цей курс обов'язково буде таким», — заявив Капінус.

Він також додав, що це означає, що Мінфін на нього повинен формувати відповідні видатки державного бюджету для того, щоб була можливість їх забезпечити.

Раніше «Мінфін» повідомляв, в пояснювальній записці Кабміну щодо держбюджету-2018 говориться, що «при розрахунку прогнозованого курсу гривні на наступний рік бралися дані Нацбанку України, відповідно до яких протягом 2017 року обмінний курс гривні до долара був стабільний з тенденцією до зміцнення — 26,5 гривень за долар в середньому за січень — серпень 2017 року, в серпні 2017 року на міжбанківському валютному ринку України курс становив 25,6 гривень за долар. А до кінця 2018 року курс національної валюти, відповідно до прогнозів НБУ, повинен був становити 30 грн/долар».