У Нацбанку зараз є всі важелі для зупинки зростання долара на валютному ринку. Тепер найголовніше питання — бажання/небажання регулятора девальвувати гривню. Тим більше, що у даний час вже і сам Нацбанк все частіше говорить про те, що рівень інфляції на поточний рік буде значно відрізнятися від задекларованого ним прогнозу.

Валовий зовнішній борг України зріс на $1,3 млрд — НБУ

Протягом першого півріччя валовий зовнішній борг України зріс на $1,3 млрд і станом на 1 липня 2017 року становив $114,8 млрд.

Проект держбюджету-2018. На що витрачатимуть гроші з держскарбниці

В Мінфіні розраховують, що наповнити держбюджет допоможе девальвація. Проект закону розраховувався виходячи з курсу 29,3 грн/$ (в бюджет цього року закладався курс 27,2 грн/$). А на кінець наступного року прогнозують подорожчання долару до 31,1 грн.

Обвал біткоіну. Змова або природна реакція ринку

Минулого тижня кілька китайських бірж заявили, що припиняють діяльність. Це тут же викликало серйозні коливання ціни біткоіна на глобальному ринку. Ми спробували розібратися, що сталося насправді та як ситуація буде розвиватися далі.

Україна отримала згоду на достроковий викуп євробондів на $1,6 млрд

Україна отримала згоду від власників єврооблігацій з погашенням в 2019 і 2020 роках на достроковий викуп цінних паперів на суму 1,576 млрд доларів. Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів на сайті Ірландської фондової біржі (ISE)