Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Ради НБУ Богдан Данилишин.

За словами Данилишина, регулятор планує і надалі дотримуватися режиму інфляційного таргетування.

Також, глава Ради зазначив, що основною метою НБУ є забезпечення стабільності гривні.

«Збереження купівельної спроможності гривні відбуватиметься завдяки підтримці в середньостроковій перспективі (від 3 до 5 років) низьких, стабільних темпів інфляції, що вимірюються індексом споживчих цін», - написав Данилишин.

За його словами, середньострокова мета по інфляції була оприлюднена в основних принципах грошово-кредитної політики на 2017 рік і залишається незмінною: грудень 2018 - 6% з допустимим діапазоном відхилень ± 2 п.п .; грудень 2019 - 5% з допустимим діапазоном відхилень ± 1 в.п .; грудень 2020 і далі - 5% з допустимим діапазоном відхилень ± 1 п.п.

Данилишин зазначив, що в той же час вперше в новітній економічній історії України Рада Національного банку встановила орієнтовну поквартальну траєкторію приросту інфляції.

Рада Національного банку підкреслює потребу саме в поступовому зниженні інфляції до середньострокової мети 5%.

«Досягнення поставлених інфляційних цілей сприятиме забезпеченню очікуваних темпів зростання реального ВВП, який відповідно до прогнозних показників уряду та Національного банку в 2018 році повинен прискоритися до 3%, а з 2019 року - до 4%», - написав глава Ради НБУ.