Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з провідними компаніями України.

Ми повинні забезпечити повну прогнозованість для підприємців – ставки податків не будуть змінюватися. Ми зберігаємо за всіма податками стабільну систему, – заявив глава уряду.

Крім того, віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко повідомив, що на сьогодні в проекті державного бюджету зафіксована цифра на рівні більш ніж 3700 грн.

Хоча нещодавно була заява фракції «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді України про те, що народні депутати вважають обґрунтованою цифру 4 тис. грн, і я абсолютно підтримую позицію фракції у цьому питанні. І я сподіваюся, що в процесі роботи над Держбюджетом у Верховній Раді ми покажемо, коли до такої цифри ми зможемо довести рівень мінімальної зарплати», – сказав він.

Як повідомляється, підвищення мінімальної заробітної плати в два рази у цьому році призвело до істотного легалізації зарплат та зростанню доходів працівників бюджетної сфери.

Пам'ятайте як нас лякали і величезною інфляцією, і втратою робочих місць, і закриттям підприємств? Разом з тим ми не побачили жодного зростання безробіття, ні одне потужне велике підприємство не закрилося через підвищення мінімальної зарплати. Навпаки — це призвело до значної легалізації заробітних плат, заробітні плати працівників бюджетної сфери істотно зросли в порівнянні з 2016 роком, –зазначив віце-прем'єр-міністр.