Про це заявив президент України Петро Порошенко, передает прес-служба глави держави.

«Ми повинні, нарешті, удосконалити приватизаційне законодавство. Не тільки шляхом введення електронних аукціонів, а повністю забезпечити прозорий процес», — сказав глава держави.

Порошенко зазначив, що у влади є бажання і політична воля забезпечити приватизацію об’єктів державної власності ефективно, відкрито, конкуренто і за новими законодавчими нормами, які забезпечать доступ до цього процесу вітчизняних і іноземних інвесторів, за виключенням країни-агресора (РФ -ред.).

За його словами, необхідно обговорити і в найкоротші терміни запропонувати Парламенту оптимальний варіант приватизаційних правил.

Президент наголосив, що приватизація важлива не лише для залучення коштів.

«Вона важлива для пошуку ефективних власників, які забезпечать зростання економіки, випуск конкурентної продукції, зростання експорту, відновлення валютного балансу держави», — сказав президент.

Він додав, що потрібне зростання прямих іноземних інвестицій: «Час, коли ми виживали лише на залученні кредитів – завершився. Зараз більшість надходжень коштів повинно забезпечуватись у вигляді прямих іноземних інвестицій».