Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, коментуючи введення в дію закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», повідомляє прес-служба КМУ.

Міністр переконаний, що після встановлення будинкового лічильника — сума в рахунках мешканців багатоповерхівки зменшиться на 200-600 грн.

«Економія буде досягатися за рахунок різниці між нормативними витратами та фактичними з вартістю встановлення та обслуговування лічильника. Тобто, на вході в будівлю буде лічильник, який засвідчить обсяг спожитого усіма споживачами тепла. І ніхто не зможе завищити цю суму. Люди заплатять лише за тепло, яке фактично спожили», — зауважив урядовець.

Він повідомив, що розподілятиме обсяг спожитої теплової енергії постачальник послуг, управитель чи ОСББ.

«Так відбувається і зараз. Але наразі методика розподілу регулюється кількома нормативно-правовими актами, що призводить до непорозумінь. Натомість тепер буде єдиний акт, що впорядковує це питання. Якщо не буде окремих квартирних вузлів обліку, то розподіл здійснюватиметься відповідно до площі квартир», — вважає Зубко.