Як передає DW, умовою угоди з боку офісу Трампа було прийняття пакету федеральної фінансової допомоги постраждалим від урагану «Харві».

Президент і конгрес виступили зі спільною заявою, в якій повідомили, що хочуть «уникнути дефолту в грудні і будуть разом працювати з багатьох питань».

Видання констатує, що згода Трампа є найбільшим компромісом з Демократичною партією за весь період його президентства. Саме демократи є прихильниками гнучкого підходу до проблеми держборгу.

В цей же день палата представників конгресу США схвалила запит Білого дому про виділення $7,85 млрд на ліквідацію наслідків урагану.

Нагадаємо, що в кінці липня міністр фінансів США Стівен Мнучін попередив, що якщо законодавці не зможуть до 1 жовтня прийняти рішення про підвищення стелі держборгу, уряд буде змушений припинити свою роботу до схвалення відповідного законопроекту. Це означає, що співробітникам доведеться піти в неоплачувані відпустки, а на місці залишатимуться тільки ті чиновники, присутність яких на роботі необхідно для забезпечення національної безпеки.

Зараз держборг США перевищує $ 19,8 трлн, що становить понад 105% ВВП. За вісім років правління президента Барака Обами він виріс майже в два рази. Трамп, підтримуваний республіканцями, не раз заявляв, що держборг США необхідно скорочувати, однак змушений був погодитися з його збільшенням в світлі зростаючих соціальних зобов'язань адміністрації в рамках бюджету.