Минфин - Курсы валют Украины

Установить
fastiv
fastiv
19 июня 2014, 17:53
Катерина, Фастів
Доброго дня Татьяна! В мене таке питання-при дарувані будинку не родичу, потрібно робити дві оцінки-на будинок та землю, чи оцінюється тільки будинок, розьясніть пожалуста, тому що тут вийшли зміни до закону,і я взагалі заплуталася.і чи потрібно платити налог 5% при дарувані якщо будок у власності менше 3 років?
Ответ эксперта
Averti
Татьяна Павлюк
21 июня 2014, 14:34
Да, если земельный участок в собственности, Вам необходимо заказать два отчет — отдельно на дом и на земельный участок. При дарении не родственнику в сделке также возникает 5% налог на доход физлица.
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 2

+
0
bobrovskij
bobrovskij
22 июня 2014, 20:40
#
А если земельный участок под домом получен в наследство и это первая операция за отчетный период (т.е. налогом не облагается) при продаже дома необходимо сделать экспертную оценку только на дом. А на зем. участок под домом достаточно нормативной денежной оценки?
В ст. 13 закона «Про оцінку земель» говорится: «Експертна грошова оцінка земельних ділянок проводиться у разі: відчуження та страхування земельних ділянок, що належать до державної або комунальної власності, крім випадку, передбаченого абзацом сьомим частини першої цієї статті; { Абзац другий частини другої статті 13 із змінами, внесеними згідно із Законом N 5059-VI ( 5059-17 ) від 05.07.2012 } застави земельної ділянки відповідно до закону; визначення інвестиційного вкладу в реалізацію інвестиційного проекту на земельні поліпшення; визначення вартості земельних ділянок, що належать до державної або комунальної власності, у разі якщо вони вносяться до статутного фонду господарського товариства; визначення вартості земельних ділянок при реорганізації, банкрутстві або ліквідації господарського товариства (підприємства) з державною часткою чи часткою комунального майна, яке є власником земельної ділянки; виділення або визначення частки держави чи територіальної громади у складі земельних ділянок, що перебувають у спільній власності; відображення вартості земельних ділянок та права користування земельними ділянками у бухгалтерському обліку відповідно до законодавства України; визначення збитків власникам або землекористувачам у випадках, встановлених законом або договором; рішення суду. У всіх інших випадках грошова оцінка земельних ділянок може проводитися за згодою сторін та у випадках, визначених цим та іншими законами України.»
+
0
Татьяна Павлюк
Татьяна Павлюк
26 июня 2014, 12:08
#
Для целей купли-продажи нормативной оценки земельного участка недостаточно. Нужна экспертная денежная оценка земельного участка.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться