Минфин - Курсы валют Украины

Установить
fastiv
fastiv
19 июня 2014, 17:45
Катерина, Фастів
Доброго дня Татьяна! В мене таке питання-при дарувані будинку не родичу, потрібно робити дві оцінки-на будинок та землю, чи оцінюється тільки будинок, розьясніть пожалуста, томущо тут вийшли зміни до закону,і я взагалі запл оценку при дарственной делать не надо
МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ НАКАЗ
25.03.2014

м. Київ

N 563/5

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
25 березня 2014 р. за N 367/25144
Про внесення змін до Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України
Відповідно до статті 21 Закону України «Про нотаріат» та з метою спрощення процедури оформлення спадщини

НАКАЗУЮ:

1. Внести до Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 22 лютого 2012 року N 296/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 22 лютого 2012 року за N 282/20595 (із змінами), такі зміни:

у главі 2 розділу II:

підпункт 1.20 пункту 1 викласти в такій редакції:

«1.20. Нотаріус посвідчує правочин, який передбачає будь-який перехід права власності на об'єкти нерухомості та об'єкти незавершеного будівництва, крім їх успадкування та дарування, за наявності документа про сплату до бюджету податку на доходи фізичних осіб, обчисленого з ціни, зазначеної у правочині, але не нижче оціночної вартості такого нерухомого майна, визначеної суб'єктом оціночної діяльності згідно з вимогами нормативно-правових актів з оцінки майна, та документа про оціночну вартість.»;

підпункт 6.3 пункту 6 викласти в такій редакції:

«6.3. Нотаріус посвідчує правочин, який передбачає будь-який перехід права власності на об'єкти рухомого майна (крім легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів), крім їх успадкування та дарування, за наявності документа про сплату до бюджету податку на доходи фізичних осіб, обчисленого з ціни, зазначеної у правочині, та документа про оціночну вартість такого майна, визначену суб'єктом оціночної діяльності згідно з вимогами нормативно-правових актів з оцінки майна.

При посвідченні правочину, який передбачає будь-який перехід права власності на легкові автомобілі, мотоцикли, мопеди, крім їх успадкування та дарування, відповідний правочин посвідчується нотаріусом за наявності документа про сплату до бюджету податку на доходи фізичних осіб, обчисленого, виходячи із зазначеної у правочині ціни, але не нижче середньоринкової вартості таких транспортних засобів (визначеної відповідно до пункту 173.1 статті 173 розділу IV Податкового кодексу України) або не нижче оціночної вартості таких транспортних засобів, визначеної суб'єктом оціночної діяльності згідно з вимогами нормативно-правових актів з оцінки майна (за вибором платника податку).

У разі якщо платником податку сплачено до бюджету податок на доходи фізичних осіб, обчислений, виходячи із зазначеної у правочині ціни, але не нижче оціночної вартості транспортного засобу, нотаріусу також подається документ про оціночну вартість, визначену суб'єктом оціночної діяльності згідно з вимогами нормативно-правових актів з оцінки майна.».

2. Департаменту нотаріату та банкрутства (Долгова З. М.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 03 жовтня 1992 року N 493 «Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади».

3. Департаменту нотаріату та банкрутства (Долгова З. М.), начальникам головних управлінь юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі забезпечити належне виконання цього наказу.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Ємельянову І. І.

уталася! допоможіть.
Ответ эксперта
Averti
Татьяна Павлюк
21 июня 2014, 14:36
Да, если земельный участок в собственности, Вам необходимо заказать два отчет — отдельно на дом и на земельный участок. При дарении не родственнику в сделке также возникает 5% налог на доход физлица.
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться