Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Romanovavika
Romanovavika
4 марта 2014, 20:35
Виктория , киев
Добрый день. Я оформлять наследство по завещанию от бабушки к внучке и буду платить 5. % налог. Подскажите какую оценку нужно мне делать по «старому» или по новому т, к о оценщики и нотариусы имеют разные точки зрения. Может есть какие то разяснения от оф.органов. Заранее признательна. С уважением, Виктория.
Ответ эксперта
Averti
Татьяна Павлюк
21 марта 2014, 10:39
Добрый день! Оценку нужно делать по новым правилам, поскольку есть налог. Но этому поводу есть разъяснение на сайте ФГИУ:
«Щодо відсутності необхідності проведення оцінки для цілей оподаткування під час спадкування та дарування
З набуттям чинності Податкового кодексу України з 1 січня 2011 року була встановлена вимога щодо застосування оціночної вартості. Зокрема, до пункту 172.3 статті 172 Податкового кодексу України передбачено, що дохід від продажу об'єкта нерухомості визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижчеоціночної вартості такого об'єкта, розрахованої органом, уповноваженим здійснювати таку оцінку відповідно до закону.
Порядком проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 04 березня 2013 року № 231, визначено механізм проведення оцінки нерухомого та рухомого майна для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства, з метою обчислення доходу платника податку — фізичної особи від продажу (обміну) та іншого доходу такого платника податку у вигляді отриманої ним грошової компенсації від відчуження нерухомого та рухомого майна (крім випадків його успадкування та дарування).
Об’єктами оцінки є рухоме та нерухоме майно, а також майнові права на рухоме та нерухоме майно.
Таким чином, дія постанови не розповсюджується оцінку нерухомого та рухомого майна, а також майнових прав на нерухоме (об'єкти нерухомості) та рухоме майно у випадку його успадкування та дарування.»

www.spfu.gov.ua/_layouts/SPFUSiteDefinition/AnnouncementDetails.aspx?ID=251
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться