Минфин - Курсы валют Украины

Установить
2 февраля 2017, 10:52 Читати українською

Standard&Poor’s підтвердило рейтинг Кредобанку на рівні «ССС+/С» та відкликало рейтинг на прохання банку

1 лютого одне з найстарших рейтингових агентств світу – Standard&Poor’s підтвердило довгостроковий та короткостроковий міжнародні кредитні рейтинги Кредобанку на рівні «ССС+/С» з позитивним прогнозом. Одночасно агентство відкликало підтверджені рейтинги на прохання банку.

Згідно з повідомленням агентства, підтвердження рейтингів відображає статус Кредобанку як члена групи капіталу найбільшого польського банку PKO Bank Polski S.A., а також більш високу якість активів порівняно з середнім значенням по банківському сектору України та сильніші фінансові показники в умовах нестабільності ринку. Агентство очікує, що у разі необхідності материнський банк зможе надати Кредобанку підтримку в разі потреби.

На момент відкликання прогноз за рейтингами банку був позитивний, що відображає більшу стійкість Кредобанку до поточних макроекономічних умов в Україні та здатність підтримувати вищу якість активів порівняно з іншими українськими банками, а також поточну підтримку з боку материнської структури. На момент відкликання у банку не було боргових зобов’язань, які б мали рейтинг Standard&Poor’s.

«Ми вдячні агентству Standard&Poor’s за багаторічну співпрацю та авторитетні підтвердження надійності Кредобанку з 2006 року. Сьогодні Кредобанк працює тільки на території України та не здійснює міжнародних запозичень, які б потребували наявності міжнародного кредитного рейтингу. Враховуючи це, а також наявність міжнародного кредитного рейтингу інвестиційного рівня у стратегічного інвестора банку – PKO Bank Polski, правлінням Кредобанку ухвалено рішення підтримувати кредитні рейтинги лише за національною шкалою від вітчизняних рейтингових агентств. На сьогодні Кредобанку присвоєно кредитні рейтинги за національною шкалою на найвищому рівні uaAAA від українських агентств «Стандарт-рейтинг» та «Експерт-рейтинг», – говорить голова Правління Кредобанку Ґжеґож Шатковскі.

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться