Минфин - Курсы валют Украины

Установить
8 июня 2016, 11:54 Читати українською

Кредобанк успішно пройшов стрес-тести НБУ

Надійність Кредобанку підтверджена успішним проходженням стрес-тестів у рамках планового діагностичного обстеження Національного банку України. Згідно з рішенням правління НБУ від 2 червня, Кредобанк визнано таким, що не потребує докапіталізації.  

Під час діагностичного обстеження було констатовано, що банк виконує необхідні вимоги до розміру капіталу зі значним запасом і не потребує докапіталізації як у звітному, так і в прогнозних періодах. В ході стрес-тестів також було встановлено, що Кредобанк  має збалансовану структуру кредитного портфеля та низьку концентрацію великих позичальників, усі з яких здійснюють операційну діяльність. Окрім того, діагностика показала, що стабільний рівень диверсифікованих доходів і операційна ефективність банку забезпечують збільшення його капіталу та фінансування розширення діяльності.

«Успішне проходження стрес-тестів Нацбанку – це офіційне підтвердження надійності Кредобанку на найвищому рівні, – говорить в.о. Голови Правління Кредобанк Ґжеґож Шатковскі. – Нам в банку особливо приємно, що стрес-тести  підтвердили не тільки достатність капіталу, а й правильність прийнятої в банку політики управління активами і пасивами, яка дозволяє активно кредитувати економіку та безкомпромісно гарантує безпеку вкладів клієнтів Кредобанку у складних макроекономічних умовах»

Діагностичне обстеження найбільших банків України було ініційовано Національним банком України у рамках співробітництва з Міжнародним валютним фондом і включає обов’язковий аналіз якості активів, на якому базуються стрес-тести найбільших банків. Стрес-тести включають перевірку якості активів, оцінку достатності (адекватності) регулятивного і основного капіталу та стрес-тесту для визначення необхідних обсягів докапіталізації банку на період до кінця 2018 року за базовим макроекономічним сценарієм.

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться