Минфин - Курсы валют Украины

Установить
16 мая 2016, 14:27 Читати українською

Кредобанк підтримав світову прем’єру творів Мирослава Скорика у Львові

Кредобанк виступив партнером світової прем’єри другого концерту для віолончелі з оркестром легендарного українського композитора Мирослава Скорика. Прем’єра у Львові відбулася на благодійному концерті у рамках проекту «Три С: Скорик, Сильвестров, Станкович», який відбувся 13 травня у Львівському театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Під час концерту звучала як музика Мирослава Скорика, так і всесвітньо відомі твори композиторів ХІХ-ХХ століть, які за характером та творчим почерком наближені до творів Мирослава Скорика – музика видатних французьких композиторів-імпресіоністів Клода Дебюссі та Моріса Ревеля, італійського скрипаля-віртуоза та композитора Ніколо Паганіні та американського композитора Джорджа Гершвіна. Твори виконував академічний молодіжний симфонічний оркестр «Inso-Львів», піаніст Йожеф Ермінь та віолончеліст Олександр Пірієв. Диригентом концерту виступив художній керівник та головний диригент Національного Одеського філармонічного оркестру Хобарт Ерл. Концерт у Львові мав благодійну мету – усі зібрані від продажу квитків кошти передано на закупівлю спеціалізованого сучасного ліжечка у відділення реанімації новонароджених Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит».

«Ми в Кредобанку із великим задоволенням підтримали світову прем’єру нового твору видатного українського композитора, львів’янина Мирослава Скорика, — розповідає в.о. голови правління Кредобанк Ґжеґож Шатковскі. – Особливо приємно, що на цьому концерті відбулася зустріч великого таланту музикантів, доброго смаку любителів музики та доброчинності. Сподіваємось, що реанімаційне обладнання, яке буде придбано на кошти від проведеного концерту, допоможе врятувати життя не однієї маленької дитини».

Мирослав Скорик – відомий український композитор, автор опер, балетів та популярних пісень, серед яких – перший український твіст «Не топчіть конвалій» та  блюз-танго «Намалюй мені ніч». Брав безпосередню участь у створенні культового українського фільму «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова. Мирослав Скорик – єдиний в Україні композитор, який пише знакові віолончельні концерти. За Концерт №1 він був удостоєний Державної премії України імені Тараса Шевченка в 1987 році. 

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться