Минфин - Курсы валют Украины

Установить
26 ноября 2013, 18:57 Читати українською

Украинские заемщики должны банкам РФ 28 млрд долларов — Путин

Украинские компании задолжали 28 миллиардов долларов российским кредитным организациям, и Россия будет работать с Украиной по урегулированию этой задолженности, а также по газовым долгам, вне зависимости от решения Киева о евроинтеграции. Об этом сообщил Президент РФ Владимир Путин.

Президент РФ Владимир Путин.
Фото с сайта lenta-ua.net

«Мы работали с Украиной, и будем работать вне зависимости от того, как Украина определится с подписанием документа, связанного с зоной (свободной торговли) с Евросоюзом», — сказал Путин на пресс-конференции по итогам российско-итальянских межгосударственных консультаций.

Он сообщил, что задолженность украинских предприятий перед четырьмя российскими банками: Газпромбанком, Сбербанком, ВЭБом и ВТБ превышает 20 миллиардов долларов и еще около 280 миллиардов рублей (что соответствует примерно 8 миллиардам долларов).

«Эти 20 миллиардов долларов, плюс еще 8 миллиардов, плюс еще 2 миллиарда долларов, которые были проплачены за транзит (российского газа через территорию Украины) — это все кредиты или квази-кредиты», — сказал Путин.

Комментарии - 24

+
+9
sertrpmailru
sertrpmailru
26 ноября 2013, 19:13
#
22 года жизни в долг не проходят без последствий. ВВП на душу населения 3780 долларов, а жить хочется как в Европе. Может пора начинать работать как в Германии?
+
+4
CoffeeMan
CoffeeMan
26 ноября 2013, 20:22
#
Ну, подскажите, как в Германии работают. ВВП на душу населения прошу не приводить. Прошу приводить в пример работу людей.
+
+11
heyzues
heyzues
26 ноября 2013, 20:25
#
И так же соблюдать законы и выбирать власть, как в Германии.
+
+4
sla
sla
26 ноября 2013, 19:15
#
Ставки повышаются)
ВВП — голова! Действительно, что такое $20млрд, взятые с той же Украины за газ и вернувшиеся ей же кредитами?
+
+6
sertrpmailru
sertrpmailru
26 ноября 2013, 19:18
#
Это не ставки. Это просроченные долги и могут забрать залоговое имущество и сдать в металлолом. И тогда поход в Европу продолжится с голой опой!
+
0
sla
sla
26 ноября 2013, 19:43
#
Шо за намёки? — нет у нас такого менталитета Ж)
+
0
sertrpmailru
sertrpmailru
26 ноября 2013, 19:44
#
Да нет. Речь об оппозиции.
+
+6
heyzues
heyzues
26 ноября 2013, 20:27
#
Интересно чего это Путин так не ненавидит запад и США, а долги в долларах считает, рубли шо брать не хочет?
+
0
kos1
kos1
26 ноября 2013, 21:23
#
Так ведь не берут рублями!
Не верите, спросите у Охрименка, он писал на Минфине
Сказали, только в долларах или евро, мол, мы закупаем оборудование на Западе за валюту
Вот и делайте выводы
+
0
Andrey M
Andrey M
26 ноября 2013, 22:49
#
Про юань чув що він вільно конвертується на 3 світових біржах, одна з яких лондонська.
Про дерев«яний відверта брехня. Не видавайте бажане за дійсне!
+
+43
liss21
liss21
26 ноября 2013, 20:40
#
Испуганная жаба инстинктивно увеличивается в размерах, пытаясь напугать опасный для нее объект.
+
0
gricyk5
gricyk5
26 ноября 2013, 21:31
#
Так и есть…
+
+17
allescaput2030
allescaput2030
26 ноября 2013, 21:46
#
Ты просто не понял еще кто такой Ирвин (реферу, Лис1, лис21. Die happy, Kuser1-Kuser100 и сотни других кличек). Сейчас он набрал в рот г.вна и плюнул на Россию, следующий раз он снова наберет в рот г.вна и плюнет на Украину. Исключительно мерзкий бот прячется под этими никами. Реагировать на него, а уж тем более, хвалить — себя не уважать… Смотри сам…
+
0
silent
silent
26 ноября 2013, 22:13
#
Andrey M, allescaput2030 — предупреждение. Прекращайте флудить.
+
+14
Andrey M
Andrey M
26 ноября 2013, 22:23
#
Зате я на 100% знаю хто маючи повний рот гівна систематично плює в бік України — це капут 2030, мейл.ру, котяра та інші реінкарнації українофобського троля!
+
+6
gricyk5
gricyk5
27 ноября 2013, 1:49
#
Я бы твоего божка жабой не назвал...-Он просто Лицемер!
+
+14
liss21
liss21
26 ноября 2013, 22:09
#
Духовность™ — особая фишка Настоящего Русского Человека, которую проклятые буржуины не могут не то что скопировать, но даже понять, что это за фигня такая. Между тем, Духовность™ дает +9000 ко всем скиллам в плане выживания, выигрывания войн и способности не расстраиваться, что живешь в глубокой жопе. От бессилия бездуховные буржуины ненавидят богоизбранную Рашку и всячески пытаются у нее Духовность отобрать. Типичные носители Духовности Русского Народа — Православие/Язычество, Русский рок и его поцреоты.
+
+46
liss21
liss21
26 ноября 2013, 22:29
#
Сильна Росія?

« Захід не хоче, щоб Росія була сильною! » — Такий наш відповідь вічного Чемберлену, який по-русски все одно не розуміє.

Сильна Росія? Ні, вона зараз слабше, ніж за Єльцина. Багатшими, « стабільніше », але слабкіше. При Єльцині Росію Захід авансом зараховував в розряд « своїх». Сьогодні аванс вичерпаний і Росія «своїм » Заходу не стала, навпаки. Стала ближче іранським аятолам.

У ринку більше зацікавлений не покупець, а продавець. Покупець може знайти інший ринок, може добути потрібний, нарешті, вкрасти. А продавцю, якщо ринку його позбавити — банкрутство. Куля в лоб.

Росія має тільки нафту і газ, а значить залежить від ринку більше, ніж усі московські азербайджанці разом узяті. Весь цей « газовий роман», який закрутив голову Москві, ми вже проходили з країнами Перської Затоки в першій половині 70 -х років. Якщо ти підвищуєш ціну на нафту, я підвищу ціну на бур, яким ти її здобуваєш і на комп'ютер, яким ти обчислювати доходи. Якщо Захід адекватно підвищить для Росії ціни на західну технологію і західну життя, як таку, Росія швидко перетвориться на султанат Оман, правда без теплого моря і султана. Ще раз: покупець -Захід диктує умови в магазині, а не продавець.

Коли Захід наполегливо повторює про порушення принципів демократії в Росії, це означає тільки одне: Росія не стала Заходом, тобто «Своїм», «рідним», а залишилася стороннім тілом, як скалка і осколок в дупі, від якого всі прагнуть позбутися. Якщо Кремль увійшов до елітного клубу, треба виконувати його умови і зняти брудні чоботи у порога. Так ні, знову махає « булавою » і повертає потоки вин і боржому назад. При цьому Москва всерйоз вважає, що подібний чобіт повинен викликати захват у старих членів клубу! І ображається, коли її просять вийти геть.

Ветеринар Онищенко стверджує, що люди гинуть від грузинського вина і мінералки, а не від бесланської паленої горілки. Відставний підполковник КДБ Путін всерйоз намагається шантажувати Європу новим БАМом — газопроводами в Китай, які ще треба побудувати. Генерал КДБ Іванов запевняє, що до 2030 року ніякої астероїд не вдарить територію країни, а його конкурент в майбутній президентській гонці Медведєв дістає всіх « національними проектами», переспівувати Інтернаціонал. І всі ці товариші хочуть, щоб їх любили, жаліли, а головне — боялися.

Днями віце -президент США Дік Чейні, виступаючи у Вільнюсі на форумі президентів країн регіонів Чорного і Балтійського моря, заявив, що Росія не тільки відступає від принципів свободи, демократії та прав людини, а й використовує свій енергетичний потенціал для тиску на сусідів. «Не переслідується жодних законних інтересів, коли нафта і газ стають інструментами залякування чи шантажу для маніпуляції поставками або монополізації транзиту », — заявив Чейні.

Дуже м'яко сказано! У Росії процвітає расизм і ксонофібія — чи не кожен день у цій країні вбивають іноземців. Згідно з нещодавно опублікованою доповіддю Freedom House, Росія за рівнем свободи ЗМІ займає 158 місце з 194 можливих. Новини на російських телеканалах перетворені на базарні лубки з розрізання стрічок, що навіть телеведучий Першого каналу Володимир Познер визнав: « Телеканали обалванівают населення, оскільки населення не знає, що відбувається в країні насправді ». Партій в Росії не стало, губернського та місцевого самоврядування теж. Культ особистості президента зашкалює. Рівень корупції, криміналізації бізнесу, гебізаціі влади та бюрократичного Собакевича не знає аналогій в історії людства. Кремль активно підтримує сепаратизм і тероризм в Грузії та Молдові, топить у крові свободу народу Чечні, всього Кавказу. Мораль сучасної Росії — це мораль бандитського пахана й плутані, мізки молоді засмічені цинізмом, шовінізмом, беззвітній ненавистю і дурью. Попса у всьому, включаючи молебні ієрархів кремлівської церкви… Список красот сучасної Росії можна продовжити, але чи потрібно?

Не самотній Дік Чейні і не оригінальний у своїй критиці найбільшої країни планети. Трохи раніше ЄС закликав США (? !) Приєднатися до тиску на Росію з тим, щоб остання зробила енергетичний ринок відкритим і розвивала демократію. Про це на трансатлантичному форумі в Брюсселі заявив голова Єврокомісії Жозе Мануїл Баррозу. За його словами, Москва повинна створити вільні ринкові умови і законодавчу прозорість для забезпечення енергопостачань. « Ми більше не можемо ні дозволити собі, ні прийняти непередбачуваність енергетичного ринку », — сказав Баррозу.

У відповідь на пропагандистський хід президента Путіна, який заявив про таку собі «енергетичної безпеки » світу, Захід сьогодні заговорив про «енергетичну загрозу» з боку Росії! І все це напередодні саміту G- 8 в рідному для президента Пітері!

Росія — бідна країна. Її економіка знаходиться на 14 місці в світі і поступається таким країнам як Китай, Бразилія, Індія і Мексика. За рівнем ВВП на душу населення, тобто за якістю життя, Росія займає 60 — е місце, поступаючись згаданому Оману, Трінідаду і Тобаго, Сейшелах, Екваторіальній Гвінеї, Габону і Ботсвані, і тільки до 2010 року цей показник в Росії досягне радянського рівня ( 1989 року). Про рівень свободи ми вже говорили.

Від того, що ціни на нафту і газ тимчасово піднялися, сильніше Росія не стала, бо сила нації в її духовно- інтелектуальних надрах, а не земних. Як Радянський Союз при рекордної виплавці горезвісного чавуну не зміг утриматися від тотального розпаду, так і Росії впаде, якщо буде триматися за один « Газпром», тобто за газову субстанцію. Якщо вже комуністичний СРСР, володіючи «єдино вірним вченням » і доктриною підкорення Заходу, був цим Заходом феєрично підкорений, то як сучасна « капіталістична » Росія мислить свій прогрес, будучи у Заходу підмайстром?

Сьогодні фашиствуючі глашатаї неіснуючого «російського переваги », якими сповнена Дума і газпромівські телеканали, є найлютішими ворогами Росії. Вони вбивають імідж країни, а імідж як відомо « все». Він іде першим у будь-якій політиці та економіці.

Перша реакція Росії на критику — визвірився і огризнутися. Реакція тупа і шкідлива як будь атавізм. Зрозуміти критику хоча б на рівні спинного мозку — це шанс на те, щоб уникнути великої ганьби. На жаль, немає сьогодні в Росії акцептора критики, немає рецептора, який би її прийняв. Вимер політичний небосхил і височіють на ньому тільки бурові вишки да вавилонські вежі всіляких гонорів.

Як у радянські часи, країна знову стоїть перед дилемою: ситуацію треба міняти, але немає ким і нічим. Навіть помаранчевої революції тут як в Білорусії або Туркменістані бути не може — у суспільства відняли імунітет боротися з хворобами. Поки як при совку не відвалиться ніс і ноги з руками, все буде думати хворий про планетарної своєї привабливості і вселенської значущості.

При всіх гріхах єльцинського періоду був у ньому один очевидний плюс: надія. І в Росії і про Росію думали як про потенційну імперії добра. На жаль, лаври генералісимуса Сталіна спокою не дають; все хочеться лякати світ своєю відмінністю від нього, своїми каліцтвами і убозтво.

Дуже шкода.
+
+8
Andrey M
Andrey M
26 ноября 2013, 22:52
#
Чудова стаття!
+
+8
Prostak
Prostak
26 ноября 2013, 23:46
#
Правильно. Це Ваша стаття? Хотів би перепостити.
+
+14
Дмитрий Светлый
Дмитрий Светлый
27 ноября 2013, 9:57
#
Так к чему это он говорит?! За бред?!
Видать совок у Путина в крови!
Почему руководители европейских стран так не говорят?
Это отношения между хозяйствующими субъектами, банкам % за это платят, но и риски невозврата банк при этом берет на себя — это бизнес.
Путин так себе цену набивает?!
+
+15
liss21
liss21
27 ноября 2013, 12:23
#
Американський підприємець і інвестор Луї Вудхілл запропонував зламати хребет держав, не бажаних Вашингтону, використовуючи стратегію Рональда Рейгана. У числі країн, що загрожують національній безпеці США, він назвав Іран, Росію і Венесуелу, які слід довести до банкрутства тим же способом, яким 40 -й президент Сполучених Штатів розорив Радянський Союз.

« Режим Махмуда Ахмадінежада переводить центрифуги зі збагачення урану під землю, щоб захистити свою ядерну програму від можливого нападу, — пояснив суть претензій автор публікації в Forbes. — Під керівництвом Володимира Путіна Росія оголосила програму переозброєння вартістю в $ 635 мільярдів, намірившись придбати 600 нових літаків, 1000 вертольотів і 100 судів протягом найближчих десяти років. А Венесуела поширює по всій Латинській Америці » боліваріанської революції « Уго Чавеса ».

Далі Вудхілл задається питанням: як Америка може протистояти цим загрозам національній безпеці? І тут же сам відповідає: «Перед тим як відправити (у ці країни ) морську піхоту, ми могли б досягти стабілізації долара. Сильний долар в 80 -х роках був головною зброєю Рональда Рейгана в справі руйнування Радянського Союзу, який був куди більш грізним противником, ніж ті, з якими ми зараз стикаємося ».

Коли Рейган прийшов до влади в січні 1981 р., СРСР щосили грають м'язами. У 1979 р. він вторгся в Афганістан і тоді ж підтримав сандиністського партію в Нікарагуа, нагадує автор статті. А радянський лідер Леонід Брежнєв проголосив курс, згідно з яким рух до комунізму вважалося незворотнім.

У свою чергу, Рейган затіяв гонку озброєнь і зробив зусилля для зміцнення національної валюти. Стабільний курс долара повернув світові ціни на нафту в межі норми, що позначилося на валютних надходженнях до скарбниці радянської держави. Скорочення зовнішніх доходів завдало економіці СРСР такий удар, від якого вона вже не оговталася.

На доказ своїх слів Вудхілл наводить статистику зростання цін на нафту. Згідно з його даними, за десять років — з 1971 р. по 1981 р. — виручка СРСР від експорту чорного золота зросла на 158 % без жодних зусиль з боку радянського керівництва. Але, коли в Білий дім прийшов Рональд Рейган, Москві довелося поступово затягнути пояс. Підтримавши фінансову політику керівника Федеральної резервної системи США Пола Уокера, президент почав атаку на інфляцію, що помітно відбилося на світових цінах на нафту і золото.

До березня 1985 р., коли до влади в СРСР прийшов Михайло Горбачов, ціна на сиру нафту знизилася з $ 84,51 до $ 52,24 за барель. А всього рік потому ціни впали до $ 22,85 за барель сирої нафти, завдяки чому СРСР втратив 73 % доходу від нафтового експорту в реальному вираженні. Наступні чотири роки низьких цін на вуглеводні поставили радянський режим на межу банкрутства.

У травні 1990 р. Горбачов зустрівся з канцлером Німеччини Гельмутом Колем і попросив його про позику в 20 млрд німецьких марок, щоб запобігти фінансовій катастрофі, нагадує Луї Вудхілл. Коль передав до радянської казни тільки 5 мільярдів. Влітку 1990 р. Горбачов знову просив про допомогу, але було вже пізно: Радянський Союз почав розпадатися на частини.

Саме таким чином слід діяти сьогодні Сполученим Штатам, стверджує аналітик та інвестор. Він пише, що стратегію Рональда Рейгана з банкрутства СРСР « можна і потрібно використовувати проти Ірану, Венесуели та держави — ​​наступника Радянського Союзу». Знову проводячи паралель з періодом 1980 -х рр.., Він вказує, що ф'ючерсна ціна на сиру нафту, як і тоді, становить трохи більше $ 80.

Крім того, конгресмени і Федеральна резервна система, як за часів Рейгана, стурбовані питанням стабілізації національної валюти. Згідно із законопроектом № 1638, внесеним до Конгресу членом Палати представників Тедом По, ФРС повинна призначити точну дату і час, коли курс долара буде стабілізовано.

За розрахунками Вудхілла, при вірному підході ціни на нафту -сирець опустяться приблизно до $ 35 за барель. Це скоротить доходи Ірану, Росії та Венесуели від експорту сировини за кордон приблизно на 57 % від сьогоднішнього рівня, що негайно «знизить їхні можливості лагодити неприємності ». А в перспективі, таке скорочення доходів загрожує цим країнам крахом правлячого режиму, як це сталося з Радянським Союзом.

«Щоб мати стабільну економіку і стабільні фінансові ринки, ми повинні мати стабільний долар, — резюмує Вудхілл. — Стабільний долар необхідний для швидкого економічного зростання, повної зайнятості населення та істинного процвітання. Ну і як бонус: те, що добре для Америки, буде настільки ж погано для наших супротивників ».
+
0
gricyk5
gricyk5
27 ноября 2013, 12:59
#
Умно…
+
0
maks177
maks177
27 ноября 2013, 17:37
#
Для такого сценария необходимо чтобы проблемы от России, Ирана, Венесуэлы были сопоставимы с теми, которые Америка решает за счет ослабления доллара.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться