Що кажуть в Barclays

Перша криптовалюта може виявитися «безкрилим птахом», якщо процентні ставки зростуть, додав він.

Хоббс підкреслив, що його компанія не зацікавлена інвестувати в біткоїни, незважаючи на рекордне ралі. Головною причиною він назвав волатильність.

«Він у кілька разів більше волатильний, ніж наш самий ризикований клас активів, яким є акції ринків, що розвиваються», — зазначив він.

Читайте також: Як легалізація біткоїна вплине на українські банки

Інвестиційний директор зазначив два головні критерії, якими повинен володіти актив, щоб потрапити до інструментарію Barclays Wealth & Investments:

  • мати позитивну очікувану прибутковість;
  • бути привабливим для диверсифікації.

«Можливо, з часом біткоїн задовольнить і те, і інше. Але на даний момент про це складно говорити. Ми чекаємо осторонь і спостерігаємо за іншими», — сказав Хоббс.

Він висловив стурбованість ентузіазмом навколо біткоїна. «Це виглядає як релігія — все більш сектантськи», — каже Хоббс.

Читайте також: Чому падає «биток» і що буде далі

Раніше головний стратег Barclays Джеральд Мозер заявив, що біткоїн непридатний для інституціональних інвесторів через волатильність.

Нагадаємо

22 лютого криптовалюта подешевшала до $47,4 тис., що стало найнижчим показником протягом тижня. Біткоїн втратив майже 17% своєї вартості, а це близько $160 млрд від загальної ринкової капіталізації.

Вартість біткоїна ввечері в неділю, 21 лютого, оновила свій рекорд — $58 332.

Раніше «Мінфін» писав, що глава Мінфіну США Джанет Єллен назвала біткоїн спекулятивним активом.