Як працює сервіс

Це сервіс для бізнес-клієнтів, за допомогою якого відстежуються і блокуються SMS-повідомлення з фішингових ресурсів.

У компанії зазначають, що нова розробка дозволить бізнес-клієнтам Київстару захистити себе і своїх клієнтів від крадіжки особистої інформації і можливих матеріальних збитків.

Альфанумеричне ім'я — це буквений або цифровий підпис, що відображається в рядку відправника SMS.

За словами директора з маркетингу Київстару Павла Данімана, захист альфанумеричних імен може бути корисний усім компаніям і установам, які використовують в роботі SMS: банки, поштові оператори, ритейл, представники сфери послуг та інші.

Читайте також: Плати, або заразимо коронавірусом: як шахраї виманюють гроші в українців

Що таке фішинг

«Найчастіше фішинг-SMS відправляються з використанням комерційних найменувань та торговельних марок відомих на ринку компаній. Тому в низці повідомлень зі схожих альфа-імен абоненти можуть не помітити різниці й автоматично надати шахраям дані про себе або свій банківський рахунок», — розповів Даніман.

Читайте також: 11 шахрайських схем, які розцвіли на карантині. Як аферисти заробляють на епідемії

Як боротимуться

Під час відправки SMS абонентам Київстар телеком-оператор буде здійснювати постійний моніторинг і контроль за використанням альфанумеричних імен або їх варіацій тільки партнером, а не третьою особою.

Як стверджує оператор, доставка абонентам Київстар SMS, де використовуються оригінальні і візуально схожі альфанумеричні імена партнера, які приходять від осіб, не уповноважених на такі розсилки, буде автоматично блокуватися.

Раніше повідомлялося

  • У січні цього року компанія «Київстар» підписала з Міністерством цифрової трансформації України меморандум про співпрацю в соціальній сфері.
  • Сторони, зокрема, домовилися об'єднати зусилля у поширенні цифрової грамотності, розвитку підприємництва та створенні безпечних умов для дітей в інтернеті.