Про що сказав прем'єр

Прем'єр зазначив, що за час роботи нинішнього уряду облікова ставка Нацбанку знизилася з 11% до 6%. Зараз в Україні можна взяти іпотеку під 10%.

«Наша мета — це кредитування в гривні в середньому під 7%», — наголосив він.

Читайте також: Зеленський: люди можуть і беруть іпотеку під 10%

Портфельні гарантії

Шмигаль нагадав, що в кінці минулого тижня Рада прийняла закон про державні гарантії. Перші 5 млрд грн виділені. Це будуть державні гарантії під кредити малого і середнього бізнесу і під державні підприємства, які можуть забезпечити розвиток експорту.

Читайте також: Рада підтримала портфельні гарантії по кредитах для бізнесу

Коли будуть результати роботи

Прем'єр-міністр додав, що ціна і доступність кредитних ресурсів для бізнесу — це два параметри, над якими уряд працює спільно з НБУ і банківською системою.

«Переконаний, що вже до кінця року ми представимо результат цієї роботи, і бізнес побачить реальні зміни в кредитних ставках і в доступності фінансових ресурсів в банківській системі України», — зазначив Шмигаль.

Глава уряду додав, що, незважаючи на проблеми, пов'язані з пандемією і світовою економічною кризою, зараз для України і українського бізнесу відкритий ряд можливостей.

Відео: Як взяти кредит онлайн без проблем: поради від «Мінфіну»

Раніше повідомлялося

  • Верховна Рада підтримала законопроєкт №3659-д про надання державних гарантій на портфельної основі.
  • Кредити надаватимуть мікро-, малим і середнім підприємцям обсягом до 5 млрд грн. Держава гарантуватиме перед банком 80% суму такої позики.