Про що сказав міністр

«Оновлений макропрогноз на 2021 рік цілком реалістичний. Він враховує останні тенденції розвитку економіки, реалії, що склалися на світових ринках внаслідок пандемії covid-19, та актуальні оцінки перспектив відновлення світової економіки», — зазначив Марченко.

Міністр нагадав, що прогноз передбачає відновлення зростання реального ВВП на 4,6% в наступному році після падіння в поточному. Документ також передбачає збільшення реальних зарплат на 12,1% завдяки підвищенню продуктивності праці при збереженні відносної цінової стабільності.

Читайте також: Кабмін прогнозує зростання ВВП на 4,6% у наступні три роки

«Зараз на основі оновленого макропрогнозу на 2021 рік ми готуємо лист головним розпорядникам для підготовки бюджетних запитів. Далі на нас чекає їх обробка та узгоджувальні наради. І на початку вересня, як і прописано в Бюджетному кодексі, подамо на розгляд Кабміну проєкт держбюджету на 2021 рік», — наголосив Марченко.

Читайте також: Яким буде курс долара в 2021. Прогноз МЕРТ

За його словами, оскільки в четвертому кварталі цього року уряд чекає поступового відновлення економіки, і пожвавлення економічної динаміки в 2021 році, проєкт держбюджету на 2021 рік повинен мати стимулювальний характер для економіки країни.

Раніше повідомлялося

  • Кабмін представив оновлений макропрогноз уряду. Він передбачає збільшення мінімальної зарплати у 2021 році до 6,25 тис. грн.
  • Згідно очікуванням, номінальна середньомісячна зарплата складе в наступному році 13,6 тис. грн і 15,4 тис. грн у 2022 році. При цьому безробіття складе 9,2% працездатного населення у наступному році і 8,5% — через рік.