Про що сказав міністр

«У нас дефіцит державного бюджету в цьому році 7,5% валового внутрішнього продукту. У наступному році ми плануємо скоротити цей дефіцит.

На сьогодні єдине, що можу сказати, що прогнозні платежі за державним боргом в наступному році становитимуть орієнтовно 600 млрд грн», — сказав він.

Читайте також: Держбюджету за пів року недоотримав 6,2% надходжень — Держказначейство

Прем'єр-міністр Шмигаль додав, що в Кабміні впевнені в тому, що виконають всі зобов'язання держави перед соціальною сферою, медичними працівниками та працівниками сфери освіти.

«Ми чітко врахували можливості цього року щодо підвищення мінімальної заробітної плати з 1 вересня до 5000 грн. І ми чітко розуміємо, як будемо планувати і виконувати бюджет наступного року, в тому числі, на погашення міжнародних і внутрішніх боргових зобов'язань, а особливо – щодо виконання соціальних функцій держави перед громадянами України», — сказав глава уряду.

Відео: Відставка Смолія і долар по 40: паніка чи реальність

Раніше повідомлялося

  • 1 липня Україна успішно розмістила єврооблігації на суму $1,7 млрд з рекордною прибутковістю за останні 10 років — 7,3% річних. Облігації випустили на 23-річний термін з терміном погашення в 2033 році.
  • З них $0,75 млрд повинно піти на викуп старих випусків з погашенням в 2021-22 роках. Таким чином, різниця в $1 млрд повинна була піти на фінансування дефіциту бюджету.
  • Проте після заяви глави Нацбанку про відставку розміщення випуску скасували.

Читайте також: Міністр фінансів розповів, чому вирішили скасувати випуск євробондів

  • Платежі з погашення державного боргу за січень-червень 2020 року склали 156,2 млрд грн, платежі з обслуговування – 61,4 млрд грн.