Що передбачає закон

Закон передбачає можливість для ОДА залучати додаткове фінансування у вигляді кредитів на ремонт доріг місцевого значення вже з 2020 року.

90% загального обсягу субвенції буде розподілятися між відповідними бюджетами (крім бюджету міста Києва) залежно від протяжності доріг місцевого значення в регіонах.

Кошти можуть бути спрямовані на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності.

Читайте також: Прем'єр назвав 5 найгірших доріг в Україні

Також до 30% субвенції можна буде спрямувати на погашення й обслуговування місцевого боргу за місцевим внутрішніми та зовнішніми позиками, залученими для ремонтно-будівельних робіт на дорогах.

Електронний поліс автоцивілки від ключових страхових компаній

Раніше повідомлялося

  • У межах проєкту «Велике будівництво» за 2020 планують побудувати понад 6 тис. км доріг державного та місцевого значення.
  • У січні Кабмін затвердив перелік доріг, які будуть будувати й ремонтувати в 2020 році. Загальний обсяг фінансування таких робіт повинен був скласти 31,53 мільярдів гривень.
  • Укрексімбанк надав перший транш фінансування Укравтодору на оновлення доріг в обсязі 5,782 млрд грн зі ставкою 10,5%. Загальна сума фінансування становитиме 19,3 млрд грн.
  • Укравтодор запустив онлайн геоінформаційну систему, за допомогою якої можна буде відстежувати стан дорожнього покриття та ремонту доріг.