Що дає програма

Програма дозволить українцям поліпшити житлові умови на пільгових умовах — відсоткова ставка по кредитах на доступне житло складе 9,99% річних.

Умови отримання іпотеки

Доступну іпотеку можна буде отримати в Приватбанку на термін до 20 років, а перший внесок позичальника складе від 30% вартості житла.

У рамках пільгової програми українці зможуть придбати житло на вторинному ринку, так і квартири в новобудовах, введених в експлуатацію.

Читайте також: Доступна іпотека від Привату. Банк знизив річну ставку на «первинку» до 14,9%

Крім того, клієнтам банку буде доступна можливість придбання в кредит житла за більш доступними, ніж на ринку, цінами, що пропонується банком.

За попередніми підрахунками фахівців Приватбанку, вже з початку впровадження державної програми «Доступне житло під 10%», пільговими умовами кредитування зможуть скористатися понад 300 тисяч українців.

Оформити депозит в Приватбанку

Які банки пропонують дешеву іпотеку

Ощадбанк оновив іпотечні програми, знизивши процентні ставки за кредитами в діапазоні від 3 до 4,49 п. п.

Очікування президента і уряду

  • Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що ставки по іпотеці знизять до 10% річних вже у вересні 2020 року: «Уряд і Нацбанк вже працюють над зниженням процентної ставки. На вересень іпотека може бути 10%. Це дуже важке завдання, але вже реальна», — заявив Зеленський.

Читайте також: Як отримати іпотеку на квартиру: покрокова інструкція

  • Раніше експрем'єр-міністр Олексій Гончарук також заявляв, що в поточному році цілком можливо домогтися зниження ставки по іпотеці до 10-11% річних.

  • За підсумками 4 кварталу 2019 року банки знизили ставки для споживчих кредитів та кредитів на покупку авто, в той же час іпотека подорожчала.

  • В даний час середні ставки по кредитах для фізичних осіб у банках становлять близько 35% річних, для підприємців — 15-19% річних. Ставки по іпотеці на початок 2020 року становлять 18-25% річних.