Що пропонує законопроект

«Пандемія COVID-19 вносить корективи в наші плани. У тому числі й у сфері залучення інвестицій. Але це жодним чином не означає, що ключові процеси зупинені. Вже сьогодні в Офісі Президента розроблений законопроект про «інвестиційних нянь», найближчим часом він буде поданий до парламенту», — сказала Ковалів.

Читайте також: Няня не допоможе. Які проблеми по-справжньому хвилюють інвесторів

За її словами, така ініціатива допомагає інвесторові почуватися безпечніше, що значно збільшує коло осіб, які можуть зацікавитися Україною як країною для капіталовкладень.

Читайте також: «Інвестняня»: Милованов пояснив, у чому полягає ідея (відео)

«Ще один важливий інструмент, який ми пропонуємо інвестору, – міжнародний арбітраж. Це своєрідний фундамент для належного захисту інвестицій. Крім того, це стане істотним кроком для повернення довіри до судової системи України», — сказала Ковалів.

Раніше повідомлялося

  • Президент Володимир Зеленський під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі в січні 2020 року заявив, що українська влада підготувала програму Investment nanny, щоб стимулювати іноземні компанії вкладати кошти в Україну.
  • Ідея «інвестиційної» няні полягає у підписанні договору між інвестором і Кабміном з конкретними умовами, завдяки яким уряд і інвестор будуть відповідати за порушення в міжнародних судах.
  • Згідно з проектом інвестор отримає особистого менеджера, якщо заведе в Україну від $100 млн.