Документарні акредитиви є зручним розрахунковим інструментом, що використовується при фінансуванні міжнародної торгівлі.

З одного боку, їхнє використання дозволяє мінімізувати ризики – як постачальника, так і покупця товару – за зовнішньоекономічним контрактом, що особливо актуально у нинішній ситуації. Отримуючи акредитив, постачальник заручається зобов'язанням банку-емітента своєчасно оплатити поставку його товару. Акредитив зручний і для покупця, оскільки банк-емітент здійснить оплату замовленого ним товару після його доставки. Таким чином, замовник може бути впевнений, що не доставлене або доставлене не в повному обсязі замовлення не буде оплачено.

З іншого боку, у порівнянні з класичним кредитом, документарний акредитив обійдеться компанії-імпортеру набагато дешевше, а у постачальника при цьому буде можливість доступу до експортного фінансування в своєму обслуговуючому банку.

Для того, аби вітчизняний бізнес відчував себе впевненіше і продовжував розвиватися, МТБ Банк планує й надалі нарощувати випуск документарних акредитивів іншим українським імпортерам, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність з Китаєм.