Що говорить прем'єр

«Зміна уряду означає, що ми хочемо ще більше якісних і швидких реформ в Україні. Уряд продовжить виважену фіскальну політику і конструктивну співпрацю з Міжнародним валютним фондом та іншими кредиторами України. Досягнення довгострокового добробуту громадян і стійке економічне зростання - це наша спільна мета», - йдеться в повідомленні.

Шмигаль також запевнив, що уряд готовий прийняти нові виклики і активніше просуватися на шляху реформ і інтеграції з Європейським Союзом.

Читайте також: Morgan Stanley побоюється дій нового Кабміну. Рекомендує продавати українські бонди

Читайте також: Із чистого аркуша. Новим прем'єр-міністром призначено Денис Шмигаль

Раніше повідомлялося

  • Уряд Дениса Шмигаля відкликав з Верховної Ради всі законопроекти уряду Олексія Гончарука, які були подані до парламенту як реформаторські, але не пройшли навіть перше читання. Всього 82 законопроекти, зокрема про трудове законодавство.
  • Також новий уряд планує переглянути державний бюджет в частині збільшення видатків для виплати пенсій. Зробити це планують за рахунок зменшення зарплат і премій чиновникам.
  • Нагадаємо, 4 березня 2020 року Верховна Рада призначила прем'єр-міністром України Дениса Шмигаля, який до цього обіймав посаду віце-прем'єр-міністра України — міністра розвитку громад і територій України.
  • Перед цим Рада відправила у відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Відповідне рішення підтримали 353 народних депутати. Автоматично у відставку пішов і весь уряд Гончарука.