«Щодо моїх планів. Ми будемо обговорювати, у якому форматі я продовжу працювати в уряді. Якщо продовжу», — написав Дубілет. 

Він зазначив, що більшість проектів, якими він займався, не завершено. «А нічого так не болить, як відчуття загубленого часу через незавершені проекти», — запевнив він.

За його словами, робота в уряді була не проста, «всі робили помилки, але принесли немало користі для країни». 

Що залишилося незавершеним

Як зазначав Дмитро Дубілет незадовго до відставки, одним з топ-проектів він вважав боротьбу з підробленими ліками. Вирішувати цю проблему планували за допомогою технологій. 

«На упаковці з ліками (почнемо, швидше за все, з рецептурних) буде наноситися спеціальний 2D-код. Цей код „активується“ під час виробництва і деактивується під час продажу.Для сканування цього коду аптекам доведеться купити недорогий скануючий пристрій (коштує менше за $100) або скористатися безкоштовним додатком для смартфона», — писав Дубілет.

В результаті: 
1. Аптеки не зможуть відпускати підроблені ліки (тобто ліки з підробленим або повторно використаним кодом).
2. Користувачі зможуть перевіряти справжність ліків, час його виробництва та продажу за допомогою смартфону.
3. Система не буде пропускати продаж прострочених ліків.

Ще один проект, над яким працював Дубілет — електронні лікарняні. На початку березня Кабмін затвердив постанову, згідно з якою лікарі почнуть виписувати лікарняні не паперових бланках, а через простий веб-інтерфейс із використанням цифрового підпису.

Казуси

Одним з найгучніших проектів міністра став електронний перепис населення. Український центр громадських даних (Ukrainian Center for Social Data) звинуватив Дубілета в фальсифікації даних.

У центрі заявили, що Дубілет отримав дані статево-вікової структури населення, просто помноживши цифри Держстату на 88,8% і округливши їх.

Міністр назвав це звинувачення фейковим.

Чому переполох 

Як писав «Мінфін», 4 березня Верховна Рада відправила у відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Відповідне рішення підтримали 353 народних депутати. Автоматично у відставку пішов і весь уряд Гончарука, в якому Дубілет працював на посаді Міністра Кабінету міністрів. 

4 березня 2020 року парламент також призначив прем'єр-міністром України Дениса Шмигаля, який до цього обіймав посаду віце-прем'єр-міністра України — міністра розвитку громад і територій України.