Оптимістичний прогноз

Якщо коронавірус не буде поширюватися по світу швидкими темпами, а Китай скоро відновить виробництво, світова економіка втратить лише 0,1% від прогнозованого зростання на 2020 рік.

«В нашому основному сценарії, який розглядається зараз, вводяться заявлені заходи, і економіка Китаю повернеться до нормального стану у другому кварталі. В результаті вплив на світову економіку може бути відносно незначним і короткочасним», — зазначила глава МВФ.

Читайте також: Коронавірус може вплинути на економіку більше, ніж фінансова криза 2008/2009 років — Moody's

Георгієва нагадала, що, за попередніми прогнозами, до появи вірусу, передбачалося, що рівень світового зростання збільшиться з 2,9% у минулому році до 3,3% в нинішньому.

За поточним сценарієм, економічне зростання Китаю в 2020 році складе 5,6%. Це на 0,4 процентного пункта нижче, ніж МВФ вказував в прогнозі МВФ за січень, прогнозують у МВФ.

Читайте також: Золото подорожчало до максимуму за останні 7 років. Причина — коронавірус

Фонд не виключає негативних сценаріїв

Разом з тим глава МВФ зазначила, що Фонд не виключає більш грізних сценаріїв, коли поширення вірусу буде тривати довше у всьому світі і наслідки для зростання будуть більш затяжними.

Читайте також: Китайський вірус. Звідки взявся і як не захворіти

Раніше повідомлялося

Поширення китайського коронавірусу буде коштувати глобальній економіці більше $280 мільярдів у першому кварталі 2020 року. Це покладе кінець безперервному зростанню світового ВВП, який тривав 43 квартали поспіль. Такий прогноз дають експерти Capital Economics.

Читайте також: Чим небезпечний новий коронавірус для економіки України