Що обіцяє президент

«Уряд і Нацбанк вже працюють над зниженням процентної ставки. На вересень іпотека може бути 10%. Це дуже складне завдання, але вже реальне», — сказав Зеленський.

Він зазначив, що здешевлення іпотеки допоможе розвинути сильний середній клас в Україні та повернути трудових мігрантів додому.

Читайте також: 2020 рік повинен стати роком іпотечного кредитування — Рожкова (відео)

Другим важливим питанням, за його словами, є оподаткування коштів, які громадяни України заробляють за кордоном.

«Повинно поліпшити цю систему, ослабити податкову політику. І далі — щоб їм було вигідно тут щось робити, вкладати гроші в державу», — уточнив президент.

Читайте також: Зеленський обіцяє зарплати, як у Польщі, через 4 роки

Програма кредитування «Повертайся і залишайся»

  • 3 грудня 2019 року президент Володимир Зеленський анонсував державну програму кредитування бізнесу «Повертайся і залишайся». Мета програми — повернути додому українських заробітчат і надати доступні кредити на власну справу.
  • 24 січня Кабінет міністрів схвалив програму «Доступні кредити 5-7-9%». Її старт був призначений на 1 лютого.
  • За умовами програми, держава компенсує підприємцю частину відсотків за кредитом — ставки складають від 5 до 9% річних залежно від кількості створених робочих місць з можливістю щоквартального зниження процентної ставки.
  • У межах програми українські підприємці можуть отримати кредит (або кілька кредитів) на розвиток бізнесу терміном до 5 років на суму до 1,5 млн грн.

Вигідні інвестиції в нерухомість

Раніше повідомлялося

  • У Нацбанку раніше заявили, що 2020 рік повинен стати роком повноцінного відновлення іпотечного кредитування.
  • Сьогодні гривнева ціна ресурсів у банках 8-9 %, тобто вже можна говорити про іпотеку 14-15 % у гривні. За словами заступниці НБУ Катерини Рожкової, це дасть поштовх подальшому розвитку економіки.