Що говорить прем'єр

«Нічого рятувати не потрібно, загрози ніякої ми не бачимо», — запевнив Гончарук.

За словами прем'єра, Кабмін планує врахувати зміну економічної ситуації і найближчим часом підготує проект змін в закон «Про державний бюджет на 2020 рік».

Читайте також: Чому уряд не може виконати бюджет-2019

«На початку наступного року ми підготуємо ще один макроекономічний прогноз. Ми, безумовно, його підкоригуємо, і на базі відредагованого макроекономічного прогнозу ми запропонуємо Верховній Раді внесення змін в бюджет і по дохідній, і у видатковій частині», — зазначив Гончарук.

Читайте також: Нафтогаз достроково перерахував до бюджету 13 мільярдів

Раніше повідомлялося

  • Держбюджет на 2019 рік передбачав доходи в сумі 1,026 трильйона гривень, витрати — 1,112 трильйона гривень, граничний обсяг дефіциту був встановлений на рівні 89,989 мільярда гривень.

  • У жовтні Рада ухвалила зміни до бюджету поточного року, знизивши план доходів на 20 мільярдів гривень і компенсувавши це скороченням плану витрат на обслуговування держборгу.

  • Міністр фінансів Оксана Маркарова 20 грудня заявила, що держбюджет-2019 не буде виконаний за доходами, у зв'язку з чим уряд змушений зупинити фінансування певних витрат, окрім захищених статей.

  • Бюджет на 2020 рік базується курсі 27 гривень за долар. Доходи бюджету повинні скласти 1,09 трильйона гривень, а витрати — 1,19 трильйона гривень.

Читайте також: Курс вдарив по бюджету