Що відомо про рішення суду

Суд задовольнив клопотання Приватбанку, яке підтримав НБУ, щоб відповідне провадження зупинили до винесення рішення у справі щодо скасування націоналізації Приватбанку.

Читайте також: 30 днів на роздуми: Сценарії розвитку подій навколо Приватбанку

Передісторія

  • Рішення про розрив особистого поручительства було прийнято Печерським районним судом вночі 20 квітня в переддень голосування в другому турі президентських перегонів.

  • Як відомо, уряд і НБУ будуть оскаржувати в Шостому адміністративному апеляційному суді рішення Окружного адмінсуду від 18 квітня про визнання недійсною націоналізації Приватбанку.

Читайте також: Новий вердикт щодо Привату. Суд розірвав договор поруки Коломойського за кредитами рефінансування

  • 17 жовтня Госпсуд з аналогічної причини призупинив провадження у справі про визнання недійсним договору купівлі-продажу Приватбанку Мінфіну в процесі націоналізації.

  • У 2015 році Коломойський, який на той момент був співвласником банку, уклав з Національним банком договори особистого поручительства про погашення п'яти кредитів рефінансування Приватбанку, отриманих в 2008-2014 рр. Фактично, він взяв на себе особисті зобов'язання з погашення заборгованості банку перед НБУ, яка на сьогодні становить 9,2 млрд грн.

 Оформити депозит в Приватбанку