Що відомо

«Щодо податкової міліції — позиція чітка. Державна податкова служба повинна бути демілітаризована, тобто правоохоронна функція повинна бути відділена від функції сервісної. На сьогодні це питання політичного компромісу. Є кілька варіантів, які представлені в комітеті Верховної Ради, але опору з мого боку цьому процесу не буде», — сказав Верланов.

За його словами, виведення податкової міліції зі складу ДПС має стати одним з кроків з перетворення служби в сервісну організацію, орієнтовану на клієнта.

Також Верланов планує створити в ДПС департамент трансфертного ціноутворення та департамент, який займатиметься всіма електронними сервісами в країні. За його словами, створювати нові департаменти планується після завершення всіх юридичних процедур, пов'язаних із запуском ДПС.

Читайте також: Верланов назвав строки передання обов'язків ДФС податковій службі

Верланов також виступає за оновлення кабінету платника податків для юридичних осіб і запуск аналогічних функцій для громадян.

«Кабінет платника податків необхідно оновити з точки зору функціоналу, хоча він є досить розвиненим. Ми будемо якомога швидше наповнювати його великою кількістю функцій. З іншого боку — його потрібно оновлювати, робити наступну версію цієї прошивки, тобто версію 2.0 з точки зору зручності його використання, щодо мобільних додатків і щодо популяризації», — сказав Верланов.