За підсумками конкурсу Міністерства фінансів України банк «Південний» став одним з банків-переможців, через які буде здійснюватися виплата пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ. Конкурс проходив 3 травня 2018 року відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору банків затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 № 1231.

«Статус уповноваженого банку свідчить про високий рівень довіри до нашого банку з боку державних органів. Став переможцем конкурсу, наш банк в черговий раз підтвердив статус уповноваженого банку та нашу надійну репутацію на фінансовому ринку. Дбаючи про інтереси клієнтів, їх комфорт та безпеку коштів, банком розроблено спеціальний Тарифний план «Пенсійний-Соціальний» для отримувачів пенсійних та соціальних виплат, який дозволяє зручним способом, без зайвих витрат отримувати виплати. Також, ми розробили депозит «Пенсійний», який має пільгові умови для клієнтів, що отримують пенсійні виплати. Крім того, впроваджуючи інноваційні технології ми робимо використання платіжних карт максимально зручним, швидким, безпечним і вигідним для наших клієнтів», – підкреслив Артем Семейнов, директор Департаменту роздрібного бізнесу банку «Південний».

Треба відмітити, що за новими правилами відбору до конкурсу були допущені банки, які мають право обслуговувати рахунки для отримання пенсій, грошової допомоги, зарплат та до яких за останні шість місяців Нацбанк не застосовував особливий режим контролю і заходи впливу у вигляді обмежень, зупинення чи припинення окремих видів діяльності. Банки повинні дотримуватися економічних нормативів, встановлених НБУ, бути учасником Фонду гарантування вкладів і не мати заборгованість по сплаті податків і зборів.