Електронний факторинг — це сервіс, що дозволяє клієнтам Таскомбанку суттєво прискорити процес отримання факторингового фінансування, а також заощадити на доставці документів в банк.

FactorEx — це перший всеукраїнський сервіс е-факторингу, розробником якого є провідний EDI-провайдер E-COM. Сервіс дає можливість автоматичної верифікації всіх поставок клієнта з банком у єдиній онлайн-мережі. Це робить процедуру отримання факторингових послуг максимально простою та значно пришвидшує закриття угоди з поставки товару.

Якщо Постачальник використовує електронний документообіг з використанням електронно-цифрового підпису (ЕЦП) для підтвердження отримання товару Покупцем, то саме Електронний факторинг дозволить Постачальнику швидко і безпечно отримувати фінансування від Банку.

На сьогодні функціональність електронних платформ дозволяє проводити обмін електронними документами з бізнес-партнерами по всьому ланцюжку поставок товару: від відправлення замовлення до формування податкової накладної з електронно-цифровим підписом.

«Можливість фінансування клієнтів за допомогою сервісу електронного факторингу FactorEx з’явилась у Таскомбанку ще наприкінці 2016 р., але існуючі клієнти на той час користувались електронним документообігом лише для відправки і отримання замовлень, а обмін видатковими накладними в електронному форматі розпочався нещодавно», — пояснює начальник відділу факторингу Таскомбанку Дмитро Чорний.

Завдяки використанню електронного факторингу клієнти Таскомбанку отримують можливість фінансування у день здійснення відвантаження!

Перевагами використання електронного документообігу є: зниження кількості помилок в первинних документах; запобігання їх втраті; можливість визначення всіх дій, що були проведені з певним документом, точного часу та користувачів, що їх проводили; підвищення швидкості та ефективності комунікації між бізнес-партнерами; використання функціональності перевірки дійсності електронно- цифрового підпису.