Про це він повідомив в інтерв'ю Українським Новинам.

«Безпосередньо місія приїде в кінці вересня, і вона буде фактично дивитися, де ми знаходимося по кожному напрямку. Ми якраз зможемо обговорити і бюджет на 2018 рік, тому що на той час ми вже його затвердимо на Кабміні. Можливо, після переговорів з місією зміниться позиція щодо prior actions. У будь-якому випадку, програма МВФ — це план, за яким ми рухаємося, і цей план повинен бути реалістичним і актуальним для того періоду, на який ми його розробляємо», — сказав міністр.

Данилюк розраховує, що до кінця поточного року Україна зможе отримати ще 2 транши від МВФ, при цьому міністр не уточнив суму траншей.

«Поки я думаю, що ми зберігаємо старий графік. Немає причин для його перегляду. Так, це буде важкувато, але я вважаю, що ми можемо вписатися в старий графік», — зазначив Данилюк.

Він також повідомив, що раніше серед prior actions (обов'язкові умови), які були в програмі, значилися пенсійна реформа, закон щодо приватизації, антикорупційний суд.

При цьому земельна реформа вже не входить до переліку обов'язкових умов.

«Але це все були плани на липень, до того як парламентарії пішли на канікули. Зараз вересень і вже інша реальність. Але все одно ці реформи є пріоритетними. Зазвичай в даний період також важливим для просування програми стає бюджет. Так як ми зараз в бюджетному процесі, нам необхідно показати фонду, що проект бюджету відповідає показникам програми, а також, що ми продовжуємо дотримуватися бюджетної дисципліни, що дефіцит бюджету зменшується, і що ми раціонально підходимо до планування державних витрат», — додав міністр.

Данилюк також повідомив, що 12 вересня Україну відвідає заступник директора — розпорядника МВФ Девід Ліптон, щоб висловити публічну підтримку Україні і необхідність проведення реформ.