У ціні кожного літра пального 6 грн. 33 коп. складають податки. І ці витрати лягають на кінцевого споживача. Якби податки на пальне залишалися на рівні 2014 року (приблизно 2 грн. 10 коп.), то ціна літру пального для кінцевого споживача знизилася би на 4 гривні!

Нагадаю, що раніше, в експертному середовищі розпочалася дискусія щодо дати введення в дію акцизних податкових накладних, та ставки податку на окремі види бензинів, зокрема альтернативні бензини. 

Одна частина фахівців вважають, що такі накладні потрібно вводити з 1 квітня, як передбачено новою редакцією податкового кодексу. Інші експерти нагадують, що за законом, будь-які нові правила оподаткування, звітності, тощо мають вступати в силу не раніше ніж через 6 місяців з моменту прийняття. Тому, оскільки акцизні накладні та нові ставки податків були оголошені лише наприкінці грудня, та з метою запобігання можливості для непрозорих компаній оскаржити такі важливі рішення у суді, виглядає цілком логічною пропозиція — запровадити їх з 1 липня поточного року,” — зазначив Сергій Корецький, генеральний директор компанії ВОГ-Рітейл.