Що відомо про валюту

У Toyota Systems розповіли, що тестування цифрової валюти буде проводитися серед 2,5 тис. співробітників компанії.

Вони зможуть отримувати токени в якості винагороди, зберігати їх в особистих блокчейн-гаманцях і обмінювати на призи. Таким чином будуть досліджені можливості використання блокчейн-рішень в бізнес-моделі компанії. Якщо тестування пройде успішно, в майбутньому цифрова валюта може бути задіяна в ланцюжку поставок або для здійснення платежів між підприємствами.

Читайте також: Банк Японії назвав умову для випуску цифрової валюти

«Toyota Systems перевірить можливість застосування цифрових валют в ланцюжку поставок і транзакціях між підприємствами на основі результатів цього пілотного тестування. Будуть досліджені механізми оплати і проведення розрахунків», — йдеться в прес-релізі.

Хто ще готує цифрову валюту

У другій половині 2020 японська фінансова компанія Mitsubishi UFG, яка належить до числа ключових компаній MitsubishiGroup, планує випустити власну криптовалюту.

Читайте також: Цифрова валюта «забере» у населення банківські кредити — аналітики

Спочатку цифрова валюта повинна була з'явитися до Літніх олімпійських ігор в Токіо, проте в другій половині 2019 року через обмеження банківського законодавства дата випуску була відкладена.

Цифрова валюта стає популярною

  • 54% центробанків в світі, що беруть участь в опитуванні Світового банку в 2019 році, в даний час вивчають питання випуску власної цифрової валюти.
  • 32% поки не вивчали питання.
  • Тільки 15% після проведення досліджень прийняли рішення не випускати CBDC.

Раніше «Мінфін» писав, що цифрову єну влітку 2020 року почав тестувати центробанк Японії.

Читайте також: Mastercard запустила платформу для тестування національних криптовалют

НБУ працює над цифровою гривнею

Як писав «Мінфін», Нацбанк України готовий випустити електронні гроші — е-гривню.

У 2018 році Нацбанк уже проводив пілотний проект і тестував використання електронних грошей серед своїх співробітників. Тестування базувалося на технології блокчейн та інфраструктурі платіжної системи «Простір».

В обіг було випущено обмежений обсяг електронної гривні – трохи більше 5000 грн. Вся емісія е-гривні увійшла в обіг готівки поза банками.