Yahoo Finance з посиланням на дані TipRanks розбирає три останніх вкладення американського бізнесмена. «Мінфін» наводить аргументацію, яка стала вирішальною при виборі об'єкта інвестицій.

З огляду на його афоризм «Гарне інвестування — це нудно», не дивно, що Сорос тяжіє до акцій зі стабільно високою дохідністю. Його нещодавно придбані нові позиції тільки підтверджують це. Адже бізнесмен придбав папери трьох компаній фінансового сектора з дивідендною дохідністю 4,5% і вище. При цьому, всі вони, на думку співтовариства аналітиків, мають значний потенціал до зростання. Ось ці нові позиції в портфелі хедж-фонду мільярдера.

1. Іпотечный фонд Blackstone Mortgage Trust

Blackstone Mortgage Trust — інвестиційний фонд нерухомості вартістю понад $167 млрд. Він спеціалізується на видачі заставних іпотечних кредитів у Північній Америці, Європі, Австралії.

Фонд швидко оговтався від удару пандемії covid-19 — після провальних перших трьох місяців року в другому кварталі і виручка, і прибуток перевершили очікування аналітиків. Виручка досягла $107,1 млн, а прибуток склав $0,56 на акцію.

Читайте також: Чому біткоїн став популярнішим у 2020 році

Компанія продовжує стабільно виплачувати дивіденди. В середині липня були виплачені щоквартальні дивіденди в розмірі $0,62 на акцію, що забезпечило інвесторам стабільний прибуток в розмірі 10,3% річних.

Це більш ніж у п'ять разів вище середнього показника серед акцій індексу S&P 500 і в чотири рази вище середнього показника серед компаній у фінансовому секторі індексу.

Сорос придбав 355 тис. акцій фонду. За поточними цінами пакет в інвестпортфелі Soros Fund оцінюється у $8,5 млн.

Аналітик Дональд Фандетті з Wells Fargo зазначив, що за квартал фонд залучив $607 млн ​​позикового і акціонерного капіталу, збільшивши ліквідність до $1,3 млрд. Це говорить про високу конкурентоспроможність фонду на ринку. Експерт упевнений, що Blackstone Mortgage продовжить виплачувати дивіденди, і рекомендує купувати його акції. Він очікує подорожчання паперів протягом року на 37%, до $33 за штуку.

Консенсус-прогноз Refinitiv має на увазі зростання ціни акцій фонду до $27,17 протягом року. Три аналітика рекомендують купувати папери, шість — тримати в портфелі.

2. Акції Truist Financial

Truist Financial — восьмий за величиною банківський холдинг у США. Він утворився в грудні минулого року в результаті злиття SunTrust та BB&T. Його основні дочірні компанії мають більш 2 тис. банківських відділень у 17 штатах.

Акції холдингу сильно знецінилися під час коронавірусної кризи і відновилися лише частково. Проте Truist Financial виплачує дивіденди з розрахунку $0,45 на акцію, що дає дохідність у 4,5%.

Сорос сприйняв злиття банків як можливість купити більший банк з великими ресурсами. Фонд мільярдера придбав майже 498,7 тис. акцій Truist Financial. За поточними цінами пакет оцінюється у $19,74 млн.

Читайте також: Чи варто купувати платину, доки вона вдвічі дешевша золота

Експерти сходяться на думці, що акції компанії у найближчий рік подорожчають. Аналітик Білл Каркач з Wolfe Research вважає папери гарною ідеєю для покупки — він встановив річну мету на позначці $52, що на 31% вище поточної вартості паперів.

Річна мета, встановлена ​​за результатами опитувань Refinitiv, на 14% перевищує поточні котирування паперів.

З 24 аналітиків, опитаних сервісом, 15 рекомендують купувати акції Truist Financial, дев'ять дають рекомендацію «тримати».

3. Акції U.S. Bancorp

U.S. Bancorp. — третій актив, який придбав Сорос, і п'ятий за величиною банк у США з ринковою капіталізацією у $56 млрд.

Фінансові показники банку в розпал пандемії різко впали. Чистий прибуток на акцію в другому кварталі 2020 року склав $0,41, тоді як у четвертому кварталі 2019-го кожна акція принесла чистий прибуток у розмірі $1,08.

У другому кварталі у відновленні банку намітився певний прогрес: загальний обсяг кредитів збільшився на 7%, а середній залишок на депозитах — на 11%.

Читайте також: Де купити квартиру біля моря за €10 тис.

У середині липня U.S. Bancorp. виплатив квартальні дивіденди в розмірі $0,42 на акцію. За цією ставкою дивіденди були виплачені четвертий квартал поспіль, тому розмір річного дивіденду склав $1,68 на папір.

Дивідендна дохідність за рік — 4,5%, а 11-річна історія компанії з регулярного збільшення дивідендів робить її привабливою для інвесторів, орієнтованих на прибуток.

Фонд Сороса купив 614,3 тис. акцій, зараз цей пакет оцінюється у $22,85 млн.

Аналітик Кріс Котовські з Oppenheimer вважає, що банк добре адаптований до нинішньої ситуації з коронавірусом і у банківському секторі є одним з найбезпечніших активів для покупки.

«Диверсифікована модель банку здатна генерувати прибуток, яка може легко фінансувати майбутні потенційні накопичення резервів», — зазначив експерт. Котовські прогнозує подорожчання акцій U.S. Bancorp до $75 протягом найближчого року, що має на увазі потенціал зростання у 101%.

Опитані Refinitiv аналітики у найближчий рік очікують подорожчання паперів на 17%, до $42,66. Дев'ять респондентів рекомендують купувати папери, 12 — тримати їх у портфелі, четверо радять акції продати.