Реальна вартість активів

ФГВФО оголосив торги по голландської моделі аукціону. Лот складається з 113 кредитів та 3 позицій дебіторської заборгованості 61 юридичної особи — підприємств агропромислової галузі, 59 з яких діючі. 90 кредитів знаходяться в заставі НБУ.

Мінімальна вартість

Наголошується, що це аукціон на пониження. При оголошеною початковою вартістю лота 5,86 мільярда гривень його можуть продати в п'ять разів дешевше — за 1,17 мільярда гривень. Саме така оголошена мінімальна вартість продажу.

Читайте також: Нацбанк порахував, скільки йому винні олігархи за банкрутство банків

Як свідчить практика ФГВФО, більшість лотів на таких аукціонах продається саме за мінімальною ціною — з дисконтом, який іноді доходить до 98-99% від початкової вартості.

Раніше повідомлялося

  • Екс-власник ВіЕйБі Банку Олег Бахматюк неодноразово пропонував повернути борги банку державі через механізм реструктуризації, але відповіді на цю пропозицію від НБУ та ФГВФО не отримав.
  • 11 листопада НАБУ затримало 8 осіб за підозрою в заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком у 2014 році ПАТ «ВіЕйБі Банк».
  • Національний банк спростував звинувачення, довівши, що вся сума рефінансування, 1,2 млрд грн, пішла на виплати коштів 80 тисячам вкладників, як і передбачала ця програма.
  • Раніше в НБУ заявляли, що Олег Бахматюк винен державі 29,3 мільярда гривень.