Долар різко зміцнився по всьому спектру ринку в другій половині дня. Приводом для покупок послужили чутки про те, що Пауелл може почати проводити прес-конференції на кожному засіданні регулятора. Ринок сприйняв ці розмови як сигнал до потенційного прискорення темпів посилення монетарної політики, на тлі чого і зросла привабливість американської валюти. Сьогодні в центрі уваги будуть підсумки дводенного засідання Федрезерву, на якому буде підвищена ставка. Доларові бики чекатимуть від монетарної влади натяків на чотири підвищення вартості кредитування в цьому році на тлі триваючого зростання зайнятості та прискорення інфляції. До слова, як показав вчорашній звіт, в травні споживчі ціни в річному вираженні зросли максимальними з початку 2012 року темпами, до 2,8%, перевищивши прогноз на рівні 2,7%. Якщо недавні поліпшення в економіці знайдуть відображення в тоні регулятора, долар продовжить сходження, а ризикові активи опиняться під ударом. У випадку з парою євро / долар не виключено тестування рівня 1.16, а долар / ієна може прорватися вище 111.00.

Котирування нафти Brent відновили зниження, хоча утрималися від мінімумів початку тижня. Барель не наважувався на тестування позначки 77 і скотився під рівень 76. На ринку чорного золота продовжує панувати невизначеність, яка тільки наростає в міру наближення ключового саміту ОПЕК +, заявленого на 22 червня у Відні. Саудівська Аравія і Росія готові наростити видобуток, а Ірак рекомендує не поспішати зі згортанням програми, побоюючись обвалу цін. Травневий звіт ОПЕК теж не порадував ринок. Видобуток в картелі зросла за звітний місяць на 35,4 тис. барелів на добу, в основному за рахунок саудитів. Також вказав на виражену невизначеність щодо перспектив сировинного сегменту на друге півріччя, а також зазначив знижувальні ризики для попиту з боку Китаю і США, що теж не сподобалося ринку. Крім того, Міненерго США знизило свій прогноз щодо попиту на нафти в 2019 рік. Поточна обстановка безумовно не сприяє подорожчанню Brent. Позиціонування показує, що ринок не знає, чого очікувати від майбутньої зустрічі ОПЕК +, і в таких умовах гравці проявляють схильність до фіксації прибутку, ніж до покупок. З іншого боку, в разі агресивнішою просадки котирувань, ключові експортери можуть вийти на ринок з вербальним інтервенціями, щоб послабити тиск з боку продавців.

Крім підсумків засідання ФРС, сьогодні чекаємо ще кілька цікавих релізів. У Британії заявлений цілий блок статистики по інфляції на зарплатному, споживчому і виробничому рівнях. Єврозона опублікує свіжі показники промислового виробництва і зайнятості. У Штатах заявлений звіт за цінами виробників, який, втім, навряд чи вплине на поведінку долара, який зосередиться на темі монетарної політики.

За матеріалами Global FX