Ми запитали у читачів, чи планують вони інвестувати в золото, і запропонували такі варіанти відповідей:

  • Вже інвестую
  • Думаю днями прикупити злиток
  • Не цікавий цей вид інвестицій
  • Валюта – надійніший варіант

Читайте також: Українці скуповують золото. Скільки дадуть заробити наші банки

Як виявилося, великого попиту на золото немає. Тільки 13% учасників вказали, що вже інвестують у «жовтий» метал. 15% зізналися, що роздумують над цим і готуються до покупки.

Тих, хто не в захваті від ідеї вкладати кошти у золото, значно більше. Так, 54% учасників відповіли, що не цікавляться цим видом інвестицій, а 18% зазначили, що більше довіряють валюті.

Історичні рекорди золота

Нагадаємо, що з початку 2020 року золото подорожчало на світовому ринку більш ніж на чверть. Ціна дорогоцінного металу вперше перевищила історичний максимум 4 серпня, перетнувши позначку у $2000 за тройську унцію.

Експерти пов'язують таку ситуацію з невизначеністю через пандемію коронавірусу. Дорогоцінні метали цілком обґрунтовано сприймають як один з надійних способів захисту від інфляції і девальвації.

Щоправда, за декілька останніх днів вартість жовтого металу впала. Серед причин називають фіксацію прибутку на тлі зміцнення долара і апетит до ризику в очікуванні угоди про нові стимули в США.

Обнадійливі прогнози

Втім, більшість експертів вважають, що цей відкат тимчасовий і благородний метал дорожчатиме надалі, приваблюючи все більше інвесторів.

«У золото зараз реальна перспектива на вересень перетнути межу $2000 за унцію, на грудень – $2200», – говорить радник голови правління Мегабанку Андрій Львов.

За його словами, українському інвестору вигідно вкладати в золото, незважаючи на всі нюанси. Але цікавим і прибутковим активом воно може стати тільки у випадку, якщо вкладати в нього на тривалий термін. Починати краще хоча б з 1 унції (31,1 гр) і вкладати не менше ніж на 3-5 років.

Якщо врахувати, що середня ціна золота в українських банках на сьогодні складає близько 2 147 грн за грам, то мінімальна сума інвестицій у золото повинна бути, як мінімум, 66 771,7 тис. грн.

Якщо експерти виявляться праві, то вже під кінець року коштовний актив може на 15% збільшити свою вартість.

Читайте також: Як заробити на золоті, не купуючи злитки

Обери свій спосіб інвестицій та отримай Бонус від «Мінфіну»