Американський президент Дональд Трамп під час конференц-дзвінка з губернаторами штатів в різкій формі зажадав від них ввести жорсткі заходи для запобігання масових заворушень. Він мобілізував всі доступні цивільні і військові ресурси, щоб покласти край насильству. Якщо губернатори не впораються, він збирається ввести воєнний стан.

На даний момент учасники ринку ігнорують події в США.

Запланована статистика (GMT+3):

  • У 10:55 Німеччина опублікує звіт по ринку праці за травень.
  • В 11:30 у Великобританії вийде індекс ділової активності в секторі послуг Markit за травень.
  • О 17:00 США опублікує індекс ділової активності ISM у секторі послуг за травень, Банк Канади – оголосить рішення по процентній ставці.
  • В 17:30 Міненерго США опублікує звіт по запасах нафти.

Поточна ситуація:

Очікування зростання до 1,1170 виправдалися. Як тільки ослабнув тиск з боку кросів, пара євро/долар піднялася до 1,1196. На торгах в Азії зростання ціни продовжилося до 1,1214.

Сьогодні євро зміцнився до долара на знижених обсягах. Для продовження зростання поганий знак. Ризики, що зросли, скоректуватися до 1,1165. Ціна росте у вигляді пилки. Щоб послабити продавців, покупцям потрібно швидко переміститися до 1,1250. Так як покупці націлилися в 1,1330, то при підтримці кросів вони можуть реалізувати свій план.

Чому найближча мета на 1,1250-1,1260?

Через 1,1250 проходить верхня лінія вилки Ендрюс, 1,1262 – U3. Всі основні валюти торгуються в плюсі. Найменший прибуток показують франк і йена. Євро в кросах дорожчає, крім «австралійця» і «новозеландця». Підтримка є.

На ринку як і раніше присутнє занепокоєння з приводу протестів в США і складних торговельних відносин між США і Китаєм. Невідомо, які Трамп буде приймати рішення. Протестанти відчули свою безкарність за те, що без страху і сорому влаштовують розграбування при світлі дня. Вони трощать все на своєму шляху — магазини, бари, ресторани, галереї. Розписують стіни і вітрини.

У четвер увага інвесторів буде спрямована на засідання ЄЦБ. У п'ятницю вийдуть дані огляду ринку праці в США, безробіття може наблизитися до позначки 20%.

За матеріалами Alpari