Що говорить міністр

Також, за словами міністра, на сьогодні немає умов для проведення реструктуризації державного боргу.

«Немає необхідних умов для проведення реструктуризації. Боргове навантаження абсолютно контрольоване. Ми прекрасно розуміємо, що зараз відбувається. У нас на завершальній стадії переговори з Міжнародним валютним фондом, ми очікуємо кредитну підтримку Світового банку, Європейської комісії», — зазначив він.

Читайте також: Зеленський: Україна веде переговори про реструктуризацію зовнішніх боргів

Якщо в Україні будуть обмежені можливості по зовнішніх запозиченнях, то уряд буде змушений робити інші радикальні кроки.

Читайте також: МВФ може додатково виділити $5 мільярдів на покриття дефіциту держбюджету України

«Цей бюджет непростий. Якщо у нас будуть обмежені можливості запозичень, ми будемо робити інші радикальні кроки. Сьогодні ми сподіваємося на те, що парламент проявить добру волю і ухвалить необхідні закони», — сказав Марченко.

Читайте також: Бюджетний комітет затвердив проєкт змін до держбюджету-2020

Раніше повідомлялося

  • МВФ очікує на остаточне ухвалення українським парламентом законодавства про реструктуризацію банків, а також внесення змін до держбюджету-2020 у зв'язку з поширенням коронавірусу. Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

  • Як заявив 27 березня президент Зеленський, влада домовилися з керівництвом МВФ, що після ухвалення парламентом законів про банківському регулюванні і запуску ринку землі Україна протягом приблизно 15 днів отримає від МВФ перший транш у розмірі $1,75-2 млрд.

  • 31 березня Рада прийняла закон про обіг земель сільськогосподарського призначення і схвалила в першому читанні законопроект про банківському регулюванні. До другого читання депутати внесли понад 16 000 поправок. Коли їх будуть розглядати — поки не відомо.

Читайте також: Без кредиту МВФ долар злетить — прогноз експертів

  • Раніше повідомлялося, що МВФ може збільшити розмір допомоги Україні з $5,5 млрд до $8 млрд у разі прийняття парламентом нового законопроекту щодо банків-банкрутів та закону про ринок землі.

  • 13 березня Україна виплатила МВФ $409,6 млн за програмою розширеного фінансування EFF. Чергові платежі перед МВФ заплановано на кінець квітня і початок травня.

Читайте також: Які поправки внесли до «антиколомойського» закону після обговорення з МВФ

  • Україна і МВФ досягли домовленості щодо нової трирічної програми розширеного фінансування в обсязі $5,5 млрд у грудні 2019 року.