Чим аргументує

«Під час кризи економіка має працювати. Так, певні підприємства мають бути і вже зупинені для карантину і не поширення вірусу. Але масова зупинка підприємств державою — це самогубство для економіки», — заявив Милованов.

Він зазначив, що підтримує обмежувальні заходи, запроваджені на період карантину. Однак ці обмеження не повинні призводити до зупинки підприємств.

Читайте також: Служба зайнятості розповіла про виплати безробітним під час карантину

«Можна перевести підприємства і організації на меншу потужність, щоб працювало значно менше робітників і були знижені ризики розповсюдження вірусу. Тоді підприємства не будуть повністю зупинятись, працівники будуть отримувати частину зарплати, будуть платитись певні податки», — пояснив ексміністр.

Милованов вважає, що у разі часткової зупинки виробництва підприємствам буде значно легше відновитися після кризи, ніж тим, які зупиняться повністю.

Читайте також: МОП: 25 мільйонів людей можуть втратити роботу через кризу. Що має зробити влада

Раніше повідомлялося

  • Напередодні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав роботодавців по всій Україні призупинити свою роботу. Він також анонсував урядові програми підтримки бізнесу та людей, які втратять роботу через карантин.
  • Раніше ексміністр економіки Тимофій Милованов припустив, скільки людей в Україні зостанеться без роботи в результаті кризи. За його підрахунками, від 170 до 500 тис. осіб.
  • Нагадаємо, з 17 березня по всій Україні на карантин зачинилися заклади громадського харчування, торгово-розважальні центри, спортзали, перукарні тощо.
  • Працюють тільки продуктові та господарські магазини, аптеки, АЗС, банки, страхові компанії.